

Η Δανία θα αναστείλει τις απελάσεις Αφγανών προσφύγων, των οποίων το αίτημα ασύλου έχει απορριφθεί, προς τη χώρα καταγωγής τους έως τις 8 Οκτωβρίου, έπειτα από αίτημα της κυβέρνησης της Καμπούλ μεσούσης της κλιμακούμενης σύγκρουσης στη χώρα, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Μετανάστευσης της Δανίας.
Η κυβέρνηση της Δανίας ανακοίνωσε ότι έλαβε ειδοποίηση από την αφγανική κυβέρνηση τον περασμένο μήνα ότι η Καμπούλ θα αναστείλει για τρεις μήνες την πρόθεσή της να πάρει πίσω απελαθέντες πολίτες της.
“Η απόφαση της αφγανικής κυβέρνησης σημαίνει ότι στην πράξη δεν μπορούμε δια της βίας να κάνουμε απελάσεις προς το Αφγανιστάν έως τις 8 Οκτωβρίου… καθώς οι εξαναγκαστικοί επαναπατρισμοί προϋποθέτουν ότι οι αφγανικές αρχές είναι έτοιμες να δεχθούν στα σύνορα το πρόσωπο που απελάθηκε”, δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης Ματίας Τεσφάγε σε ανακοίνωση.
ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Νέα επίθεση Τραμπ κατά του επικεφαλής της Fed, του «τεράστιου loser»
Ο Ντόναλντ Τραμπ επετέθη και πάλι κατά του επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ,.
Κατά των σχεδίων της Τουρκίας για μεταφορά S – 400 στη Συρία αμερικανοί νομοθέτες – Επιστολή στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Διακομματική επιστολή στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, με την οποία επιδιώκουν να ανακόψουν τα σχέδια της.
Συλλυπητήρια Πούτιν για Πάπα Φραγκίσκο: Μεταφέρω σε όλο τον Καθολικό κλήρο τη συμπαράσταση και στήριξή μου
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν εξέφρασε τα τα συλλυπητήρια του για την εκδημία του.
Ντόναλντ Τραμπ – Μάρκο Ρούμπιο: Αναπαύσου εν ειρήνη Πάπα Φραγκίσκε
Μετά την ολιγόλογη ανάρτηση «Ας αναπαυθεί εν ειρήνη» του Λευκού Οίκου στο Χ, ο.