

Χειροπέδες σε έναν 16χρονο πέρασαν το πρωί του Σαββάτου (4/6) αστυνομικοί καθώς ο ανήλικος κατηγορείται ως μέλος συμμορίας που διαπράττει ληστείες, ενώ αναζητούνται δύο έτερα μέλη της συμμορίας.
Ειδικότερα, στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριών για τη δράση συμμορίας που απαρτίζεται από ανήλικα μέλη και προβαίνει σε ληστείες σε βάρος ανηλίκων στην περιοχή του Παγκρατίου, ταυτοποίησαν τον 16χρονο και πιστοποίησαν τη δράση του ως μέλους της συμμορίας.
Όπως διαπιστώθηκε, η συμμορία δρώντας κάθε φορά με διαφορετική σύνθεση, στοχοποιούσε ανηλίκους στην περιοχή του Παγκρατίου και με χρήση σωματικής βίας τους αφαιρούσε χρηματικά ποσά και κινητά τηλέφωνα.
Από την προανακριτική έρευνα, εξιχνιάστηκε περίπτωση ληστείας σε βάρος δύο 14χρονων που έπεσαν θύματα της εγκληματικής δράσης της εν λόγω συμμορίας, βραδινές ώρες της 8ης Φεβρουαρίου 2022 στην πλατεία Πλυτά στο Παγκράτι.
Από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 16χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
- σιδερένια ράβδος
- σιδερένιο σφυρί
- ελβετικός σουγιάς
- κατσαβίδι
- κουκούλα τύπου «full face»
- ζεύγος γαντιών με κοκάλινη επένδυση και
- κινητό τηλέφωνο.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Σχετικά Νέα
Θεσσαλονίκη: Δύο συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών – Κατασχέθηκαν 897 γραμμάρια κοκαΐνης
Από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της.
Άγιος Παντελεήμονας: Εξαφάνιση 14χρονου από χώρο φιλοξενίας ασυνόδευτων παιδιών
Ο 14χρονος Σατζαουάλ Αλί εξαφανίστηκε από τον Άγιο Παντελεήμονα στην Αθήνα. Το αγόρι διέμενε.
Κως: Επιχείρηση διάσωσης μεταναστών – Βυθίστηκε η φουσκωτή λέμβος τους
Στη διάσωση 23 μεταναστών που επέβαιναν σε φουσκωτή λέμβο και η οποία παρουσίασε πρόβλημα.
Μάτι: Αποσύρονται Δήμοι και Περιφέρεια Αττικής από τις εφέσεις μετά την τηλεφωνική επικοινωνία Πιερρακάκη με Χαρδαλιά και δημάρχους Μαραθώνα και Ραφήνας – Πικερμίου
Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κυριάκος Πιερρακάκης, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Περιφερειάρχη Αττικής,.