Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας και της Τρανσφοβίας: Χρώματα, φωνές και ένα ηχηρό μήνυμα υπερ των δικαιωμάτων

Χιλιάδες άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο διαδηλώνουν κάθε χρόνο στις 17 Μαΐου, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα και ενώνοντας τις φωνές τους κατά της ομοφοβίας και της τρανσφοβίας που δεν σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ελευθερία του κάθε ατόμου.

Να σημειωθεί ότι τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα αντιμετωπίζουν σε όλο τον κόσμο διακρίσεις μόνο και μόνο γι’ αυτό που είναι, ενώ η πανδημία του κορονοϊού επιδείνωσε την κατάσταση. Δεν είναι τυχαίο, ότι σύμφωνα με τον ΟΗΕ, από την αρχή της πανδημίας, τα Ηνωμένα Έθνη έχουν καταγράψει την επιδείνωση των διακρίσεων, της βίας, της ρητορικής μίσους, του κοινωνικού και οικονομικού αποκλεισμού και των εμποδίων στην πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, στην εκπαίδευση, στην απασχόληση και στις βασικές υπηρεσίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα ΛΟΑΤΚΙ+.

Με αφορμή την ημέρα, ας θυμόμαστε πως είναι χρέος όλων μας να εργαζόμαστε μαζί για έναν κόσμο χωρίς αποκλεισμούς όπου όλοι μπορούν να ζουν ελεύθεροι και ίσοι με αξιοπρέπεια και δικαιώματα, όποιοι και να είναι, όπου και να ζουν ή όποιον αγαπούν.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα