

Αισιόδοξο μήνυμα από τον Δήμο Αθηναίων ότι μέσα σε διάστημα ενός έτους, περίπου 30 άνθρωποι κατάφεραν να αφήσουν πίσω τους την αστεγία και να ξαναπάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους.
Μάλιστα, στην τελευταία προκήρυξη θέσεων εργασίας του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης (ΚΥΑΔΑ), δύο από τους επιτυχόντες ήταν πρώην ωφελούμενοι. 330 άνθρωποι που «σπίτι» τους ήταν ο δρόμος, σήμερα βρίσκονται στεγασμένοι στις τρεις δομές αστέγων του δήμου Αθηναίων : στο Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων, στον Ξενώνα Άστεγων Τοξικοεξαρτημένων και στην Εστία των Αθηνών.
Οι δύο πρώτες δομές δημιουργήθηκαν εν μέσω πανδημίας σε χρόνο – ρεκόρ, για να δώσουν άμεση, πλην όμως μόνιμη, λύση στο πρόβλημα της αστεγίας στην πόλη.
Άνθρωποι που βρήκαν τη δύναμη, αλλά και τη βοήθεια για να αφήσουν πίσω τους την αστεγία και να «επιστρέψουν», βρίσκοντας δουλειά ή σε κάποιες περιπτώσεις και το δικό τους σπίτι, είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν την προσωπική τους ιστορία και να ανταλλάξουν απόψεις με τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, τον πρόεδρο του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης (ΚΥΑΔΑ) Γρηγόρη Λέων και εκπροσώπους των φορέων που δραστηριοποιούνται, εδώ και πολλά χρόνια, στην προστασία των αστέγων της πόλης (Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, Αποστολή, Praksis, Γιατροί του Κόσμου, Equal Society). Η συνάντηση-συζήτηση οργανώθηκε στο ΚΥΑΔΑ με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Αστέγων.
Ο κ. Μπακογιάννης με ανάρτησή του στο Facebook μιλά για 10.575 επιτόπιες παρεμβάσεις τον τελευταίο χρόνο από τις streetwork ομάδες του Δήμου, σε συνανθρώπους μας που ζουν στον δρόμο, αλλά δεν είναι μόνοι.
Σχετικά Νέα
Καλλιθέα: «Συμβόλαιο θανάτου» βλέπει η ΕΛΑΣ πίσω από την εν ψυχρώ δολοφονία σε πυλωτή
Τα ξημερώματα του Μεγάλου Σαββάτου, ένας άνδρας εντοπίστηκε νεκρός μέσα σε αυτοκίνητο στην Καλλιθέα,.
Άγιος Παΐσιος: Η σταύρωση προηγείται πάντοτε της αναστάσεως και φέρνει νίκη
Όσοι πέρασαν πρώτα από την Σταύρωση και αναστήθηκαν πνευματικά, ζουν την πασχαλινή χαρά. «Πάσχα,.
Οι Mυροφόρες στο κουβούκλιο του Πανάγιου Τάφου
Μπαίνοντας στο Ιερό κουβούκλιο στον προθάλαμο όπου είναι το παρεκκλήσι του Αγγέλου, εκεί δηλαδή.
Kέρκυρα: Το έθιμο του τεχνητού σεισμού στον Ιερό Ναό της Παναγίας των Ξένων
Το Πάσχα γιορτάζεται κάθε χρόνο με ιδιαίτερη θρησκευτική κατάνυξη στην Κέρκυρα. Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στο νησί των Φαιάκων είναι.