

Στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας την οποία πραγματοποίησαν, νωρίτερα σήμερα, μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος και οι σπουδαστές των δραματικών σχολών, κατά του προεδρικού διατάγματος για την καλλιτεχνική εκπαίδευση, συμμετείχε ο κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης.
ο κ. Παφίλης εξέφρασε την συμπαράσταση του κόμματός του στα αιτήματα των σπουδαστών.
Ζητάμε την απόσυρσή του και να ληφθούν άμεσα και αποτελεσματικά μέτρα για την αναβάθμιση της καλλιτεχνικής παιδείας στα σχολεία γιατί υπάρχει συνεχής μείωση των καλλιτεχνικών μαθημάτων. Θεωρούμε πως πρέπει να υπάρξει ένα δημόσιο και δωρεάν σύστημα καλλιτεχνικής εκπαίδευσης που θα ξεκινά από το σχολείο και θα φθάνει ως το πανεπιστήμιο.
Αυτό το Προεδρικό Διάταγμα αλλά και όλες οι κυβερνήσεις μέχρι τώρα, ακολουθώντας την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν αναβαθμίζουν αλλά υποβαθμίζουν την καλλιτεχνική εκπαίδευση. Αυτό πρέπει να είναι ένα κριτήριο. Όταν φοβάσαι τον πολιτισμό που είναι μια ανώτερη μορφή της ανθρώπινης σκέψης, αυτό σημαίνει ότι δεν θέλεις ανθρώπους μορφωμένους που να σκέφτονται, αλλά θέλεις μηχανήματα και δεν πρέπει να το επιτρέψουμε», κατέληξε ο κ. Παφίλης.
Σχετικά Νέα
Κ. Βελόπουλος: «Η Κυβέρνηση ληστεύει τους πολίτες για να χρηματοδοτεί ολιγάρχες»
Τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού μετά τη δημοσιοποίηση του υψηλού πρωτογενούς πλεονάσματος που κατέγραψε η.
Ζ. Κωνσταντοπούλου: Κοροϊδία τα μέτρα που ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός
«Ο κύριος Μητσοτάκης, πριν από 15 χρόνια δήλωνε ότι δεν έχει χρειαστεί ποτέ να.
Γ. Γεραπετρίτης: Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βούλγαρο ομόλογό του – Τι συζητήθηκε
Τηλεφωνική συνομιλία είχαν ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης με τον Βούλγαρο ομόλογο του.
Δ. Σταμενίτης: Ανακοίνωσε εναέρια αντιχαλαζική προστασία για τις δενδροκαλλιέργειες σε Κοζάνη και Φλώρινα
Την επέκταση των μέτρων εναέριας αντιχαλαζικής προστασίας για τις περιοχές Αμυνταίου Φλώρινας και Κοζάνης.