

«Η ΕΕ καταδικάζει όλες τις επιθέσεις κατά των ειρηνευτικών δυνάμεων του ΟΗΕ στην Κύπρο και κάνει έκκληση για ηρεμία και σταθερότητα στην περιοχή», επανέλαβε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος της Επιτροπής για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Πίτερ Στάνο.
Ερωτηθείς σχετικά, ο Πίτερ Στάνο, επανέλαβε, επίσης, ότι η ΕΕ κάνει έκκληση για την επανεκκίνηση των εργασιών με τρόπο κοινά αποδεκτό στην περιοχή της Πύλας. Επιπλέον, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής επισήμανε τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του περασμένου Ιουνίου, στα οποία υπογραμμίζεται ότι «η ΕΕ παραμένει απόλυτα δεσμευμένη σε συνολική λύση του κυπριακού προβλήματος, στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών και σύμφωνα με τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών»… τα οποία «πρέπει να γίνουν σεβαστά» και να διατηρηθούν, σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές αξίες και το ευρωπαϊκό κεκτημένο.
Σχετικά Νέα
Τραμπ: Πιστεύω ότι θα συμφωνήσουμε με την Κίνα – Οι δασμοί δεν θα είναι 145%, αλλά δεν θα φτάσουν στο μηδέν
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε στους δημοσιογράφους στο Οβάλ Γραφείο ότι αν.
Κηδεία Πάπα Φραγκίσκου: Παρών Σολτς και Σταϊνμάιερ – Θα παραστεί και ο Αντόνιο Γκουτέρες
Ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της Γερμανίας, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ και ο καγκελάριος της χώρας, Όλαφ Σολτς.
Ο ΟΗΕ αναδιαρθρώνει την παρουσία του στη Συρία – Έκκληση για χρηματοδότηση
O Ντέιβιντ Κάρντεν, αναπληρωτής περιφερειακός Συντονιστής Ανθρωπιστικής Βοήθειας του ΟΗΕ για την κρίση στη.
Το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον Κινέζο πρέσβη – Εξέφρασε την ανησυχία του για την εμπλοκή του Πεκίνου στον πόλεμο στο πλευρό της Ρωσίας
Το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας ανέφερε χθες, Τρίτη (22/4) ότι κάλεσε τον πρέσβη της.