Π. Σταμπουλίδης για εστίαση: Εντός Μαΐου νέο πακέτο στήριξης – Τι ισχύει για κλειστά εμπορικά

«Μιλάμε για ένα πακέτο επιπλέον το οποίο σκοπό έχει να βοηθήσει στην επανεκκίνηση των επιχειρήσεων… Είναι με την διαδικασία της επιστρεπτέας προκαταβολής» ανέφερε ο γ.γ. Εμπορίου και Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, σημειώνοντας πως με βάση αυτό, η καταβολή του είναι θέμα λίγων ημερών.

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ ο γ.γ. Εμπορίου και Καταναλωτή τόνισε ότι μέσα στο Μάιο θα δοθεί το πακέτο στήριξης για την εστίαση και πως «το πακέτο στήριξης που έχουμε ετοιμάσει και μάλιστα είναι τεχνικό θέμα πλέον να ανοίξει η πλατφόρμα και να γίνουν γρήγορα καταβολές, είναι ένα επιπλέον πακέτο στήριξης, δεν είναι το μόνο πακέτο στήριξης»

Όπως ανέφερε η εστίαση έχει πάρει την μερίδα του λέοντος όσον αφορά τις επιστρεπτέες προκαταβολές και σχεδόν όλα τα μέτρα τα οποία έχουν εφαρμοστεί και έχουν υλοποιηθεί.

Σημειώνεται πως ο κος Σταμπουλίδης ξεκαθάρισε πως το άνοιγμα της εστίασης δε αφορά τα κλειστά εμπορικά κέντρα και όπου αλλού υπάρχει εστίαση εντός κλειστού χώρου ( Σταθμοί ΚΤΕΛ, στοές κτλπ).

“Υπάρχει η δυνατότητα για αυτές τις επιχειρήσεις να πραγματοποιούν take away και delivery” εξήγησε και πρόσθεσε πως μέχρι τις 14/5 θα είναι και αυτό το μέτρο σε ισχύ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα