Π. Σκουρολιάκος: Ανησυχούμε για την πολιτική της κυβέρνησης στον Πολιτισμό, θυμόμαστε τα πεπραγμένα ΝΔ-Λ. Μενδώνη

Ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε όμως την ανησυχία του για την πολιτική της κυβέρνησης στον χώρο του πολιτισμού θυμίζοντας τα πεπραγμένα της ΝΔ στην προηγούμενη κυβερνητική της θητεία, αλλά και τα πεπραγμένα της ίδιας της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη κατά την θητεία της ως γενική γραμματέας του υπουργείου.

Ο Π. Σκουρολιάκος υπενθύμισε ότι η Λ. Μενδώνη είχε ταχθεί υπέρ της απόσπασης των αρχαιοτήτων που βρέθηκαν στο μετρό της Θεσσαλονίκης, επί των ημερών της είχαν υπαχθεί στο ΤΑΙΠΕΔ σημαντικά διατηρητέα ακίνητα στην Πλάκα. Όσον αφορά το Ελληνικό, ο Π. Σκουρολιάκος υπογράμμισε ότι «ελπίζουμε η κυβέρνηση να μην αποπειραθεί να διαφοροποιήσει τους όρους» της σύμβασης σε σχέση με τα αρχαιολογικά ευρήματα. Ο Π. Σκουρολιάκος εξέφρασε παράλληλα την ελπίδα να μην δούμε ιδιωτικές εταιρίες σεκιούριτι στην Ακρόπολη.

Ο Π. Σκουρολιάκος αναφέρθηκε εκτενώς σε μία σειρά από σημαντικές πρωτοβουλίες της προηγούμενης κυβέρνησης, όπως το ηλεκτρονικό εισιτήριο στους αρχαιολογικούς χώρους, το νέο πλαίσιο για τα πνευματικά δικαιώματα, όπως και το πλαίσιο για την προσέλκυση κινηματογραφικών παραγωγών στην χώρα μας. Ο Π. Σκουρολιάκος σημείωσε ότι αυτές οι παρεμβάσεις επίλυσαν χρόνια προβλήματα στον χώρο του πολιτισμού καλώντας την σημερινή κυβέρνηση να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο.

Πηγή: avgi.gr

Σχετικά Νέα