Π. Σκουρλέτης: Ο Κασσελάκης είναι το «κερασάκι στην τούρτα» στην υπαρξιακή κρίση του ΣΥΡΙΖΑ

«Καταπατήθηκαν οι διαδικασίες και το καταστατικό από τον Στέφανο Κασσελάκη» επισήμανε το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, σχολιάζοντας τις αλλαγές προσώπων που έκανε στα όργανα του κόμματος, ενώ τόνισε πως το κόμμα βιώνει τη μεγαλύτερη υπαρξιακή κρίση από τη σύστασή του και ο Στέφανος Κασσελάκης είναι το «κερασάκι στην τούρτα».

«Ο Κασσελάκης είναι το κερασάκι στην τούρτα. Αυτό προσπαθώ να σας πω. Σηματοδοτεί βέβαια στοιχεία, πια, μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ» σημείωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Real FΜ, ενώ άσκησε δριμεία κριτική σε όσους κάνουν λόγο για ανανέωση του κόμματος με αρχηγό τον κ. Κασσελάκη λέγοντας: «Ο κ. Πολάκης πόσο φρέσκο πρόσωπο είναι; Και στον λόγο του και στον τρόπο που πολιτεύεται; Ο κ. Αποστολάκης; Ο Γιώργος Τσίπρας, ο Νίκος Παππάς;»

«Τα πράγματα δεν είναι όπως δείχνουν καμία φορά. Ας κοιτάξουμε το περιεχόμενο» τόνισε και το συνδύασε με την κρίση που βιώνει ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας: «Αυτό προφανώς δεν γεννήθηκε ως πρόβλημα την επαύριο ή ανήμερα που εκλέχθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης. Είναι μια πορεία που δεν μπόρεσε να συζητήσει σε βάθος και να αντιμετωπίσει μετά το 2019. Αναφέρομαι σε μια αναγκαία συζήτηση που θα ξεκινούσε από τα αίτια της τότε ήττας και θα οδηγούσε στην επαναδιατύπωση μιας συγκροτημένης πρότασης για να επανακτήσει την πολιτική του αξιοπιστία».

«Λέω ότι αυτό που αναδεικνυόταν ήταν το θέμα της πολιτικής αξιοπιστίας, για αυτό συνετρίβη ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό λοιπόν, δεν υπήρξε διότι κάποιοι, όπως ακούστηκε κατά την προεκλογική διαδικασία, υπονόμευσαν την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα. Αυτή την ερμηνεία που την διακινούσαν κέντρα μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ από την επόμενη του 2019 ήταν η βασική αιτία της εσωστρέφειας και της νέας αναξιοπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ και της ακύρωσης της αντιπολιτευτικής του παρουσίας. Ποτέ δεν ειπώθηκαν αυτά στα όργανα. Ποτέ!» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το κ., Σκουρλέτη «ομοφωνία στα λόγια είχαμε, ουσιαστική συζήτηση όμως δεν είχαμε για τις αιτίες της ήττας και αυτό οδήγησε τελικά σε μια νέα εκλογική συντριβή. Αντί να τα συζητήσουμε αυτά τώρα, υιοθετήθηκε μια παλιά συνταγή αναζήτησης εσωτερικών εχθρών. “Είχαμε μια υπέροχη γραμμή, έναν αδιαμφισβήτητο, καλό, λαοπρόβλητο και αγαπητό ηγέτη. Χάσαμε, γιατί χάσαμε επειδή είχαμε όλα αυτά; Γιατί κάποιοι υπονόμευσαν…”»…

Ο κ. Κασσελάκης λειτούργησε αντικαταστατικά
«Ένα κόμμα όπως ήταν έως τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ, να συζητηθεί και να τεθεί στην κρίση των μελών του, δεν λειτουργεί μόνο με τον πρόεδρο. Έχει διαδικασίες και καταστατικό. Ήδη αυτά καταπατήθηκαν προχθές. Δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία αυτού του χώρου, δια δελτίου Τύπου να ανακοινώνεται η αντικατάσταση του εκπροσώπου Τύπου. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει. Επιβάλλεται να συζητηθεί από το καταστατικό. Ο Αλέξης Τσίπρας πάντα τα συζητούσε στην πολιτική γραμματεία» επεσήμανε.

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας ότι «λειτούργησε αντικαταστατικά θα έλεγα. Έξω από τους κανόνες μας. Προφανώς να μην γνωρίζει, αλλά ποιοι τον συμβουλεύουν; Εγώ καταλαβαίνω ότι δεν γνωρίζει πολλά, μπορεί να έχει μια αντίληψη διαχείρισης του κόμματος όπως ο CEO μιας ανώνυμης εταιρείας. Αλλά δεν ταυτίζεται αυτό φαντάζομαι με ένα κόμμα δημοκρατικό».

«Εγώ ήμουν, είμαι και θα είμαι στην Αριστερά. Μακάρι να μπορούσαν να το πουν αυτό και τα υπόλοιπα πρωτοκλασάτα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα. Πολλοί δεν ήταν από αυτούς που φιγουράρουν σήμερα δίπλα στον κ. Κασσελάκη. Αυτό δεν είναι κακό, καλό είναι αν αποφασίζουν να ενταχθούν σε ένα κόμμα της σύγχρονης ευρωπαϊκής αριστεράς. Αλλά το να μας λένε τώρα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα άλλο μόρφωμα παλαιολιθικό, αυτό πια είναι…» ανέφερε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα