

Το νέο σφοδρό κύμα κακοκαιρίας επαναφέρει στο προσκήνιο τα σοβαρά και άλυτα ζητήματα των συνθηκών εργασίας και της καταπάτησης των δικαιωμάτων delivery και courier», αναφέρει σε δήλωσή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πάνος Σκουρλέτης.
Συνεχίζοντας αναφέρει: «είναι εξαιρετικά σημαντικό η Πολιτεία να σταματήσει να κλείνει τα μάτια απέναντι στα προβλήματα αυτών των εργαζομένων. Οι τροπολογίες που κατέθεσε τον Ιανουάριο του 2021 στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, για ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά courier και delivery, αλλά και των συσκευαστών, ανέδειξαν αυτά τα ζητήματα. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να πει ότι δεν γνωρίζει και οφείλει να επανεξετάσει τη θέση της. Να ενταχθούν αυτοί οι εργαζόμενοι στα Βαρέα και Ανθυγιεινά, να αναγνωρίζεται η μισθωτή σχέση εργασίας, η οποία αντικαθίσταται εκβιαστικά από υποτιθέμενες εργολαβικές σχέσεις, να καθορίζεται με ακρίβεια η ειδικότητά τους, πρόβλημα που εντοπίζεται κυρίως στους διαλογείς / συσκευαστές, με ασφαλιστικές και οικονομικές επιπτώσεις εις βάρος τους».
Η κυβερνητική πολιτική στο πεδίο της εργασίας έχει επιφέρει πρόσθετα προβλήματα σε αυτές τις κατηγορίες εργαζομένων, υποστηρίζει ακόμη ο κ. Σκουρλέτης και προσθέτει: «Ο διαβόητος νόμος Χατζηδάκη επιτρέπει – προτρέπει μαζική εργολαβοποίηση σε μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου. Οι έλεγχοι, κυρίως για τους όρους εργασίας και για την πίεση εντός και εκτός ωραρίου, έχουν μηδενιστεί, όπως και αυτοί για την πλήρη παροχή των απαραίτητων μέσων προστασίας. Απαιτείται η άμεση και αυστηρή εφαρμογή του νόμου 4611/19, που ενίσχυε την προστασία των εργαζομένων, αλλά και η επέκτασή του όπου αυτό απαιτείται».
Σχετικά Νέα
Κ.Πιερρακάκης στο Bloomberg: Story σταθερότητας η Ελλάδα – Τι είπε για δασμούς
Την ανάγκη να πέσουν οι τόνοι ανάμεσα σε ΗΠΑ και ΕΕ όσον αφορά τους.
ΠΑΣΟΚ: Αλλαγή του τρόπου αποζημίωσης των ασφαλισμένων υγείας με την ανοχή της κυβέρνησης στην ασύδοτη κερδοσκοπία
Κοινή δήλωσηέκαναν η Μιλένα Αποστολάκη, Βουλευτής Βορείου Τομέα Αθηνών – υπεύθυνη Κ.Τ.Ε. Οικονομίας, και.
Σ.Κασσελάκης: «Δεν τίθεται θέμα συγχώνευσης με την Πλεύση Ελευθερίας»
Εξηγήσεις για την πολιτική σύμπλευση με την Πλεύση Ελευθερίας για την υπόθεση των Τεμπών,.
Δ. Αναγνωστόπουλος: Μέσα στον Μάιο θα είναι έτοιμος ο προσωπικός αριθμός – Θα διορθώσει τυχόν λάθη στα μητρώα του καθενός
«Ο προσωπικός αριθμός δεν είναι ένας ακόμα αριθμός που βγαίνει για κάποια συγκεκριμένη χρήση..