

Αποστάσεις από τη φράση του Παναγιώτη Κουρουμπλή που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στη Βουλή πήρε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Πάνος Σκουρλέτης. Μεταξύ άλλων έκανε λόγο για άστοχη φράση μέσα από φόρτιση και κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει απαντήσεις για τη διαχείριση της πανδημίας.
«Θέσαμε συγκεκριμένα ερωτήματα απαντήσεις δεν πήραμε. Όσο δεν δίνονται απαντήσεις γύρω από πολιτικές ευθύνες, ανοίγουμε τον δρόμο για φράσεις που μπορεί να είναι άστοχες και παρεξηγήσιμες» σημείωσε ο Πάνος Σκουρλέτης και συμπλήρωσε:
«Ο χώρος μας αυτό που είχε πει ο πρώην υπουργός Προστασίας Πολίτη (σ.σ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης) ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκαψε 100 ανθρώπους στο Μάτι δεν υιοθετεί αυτή τη λογική. Εμείς τυμβωρυχία δεν κάναμε και ούτε θα κάνουμε. Μιλάμε με αρχές, με αλληλεγγύη στον κόσμο, με συναίσθηση των μεγάλων προβλημάτων και έτσι θα συνεχίσουμε. Αν θέλετε να εκμεταλλευτείτε μέσα από την φόρτιση μία άστοχη φράση και να μην απαντήσετε σε αυτά που υποχρεούστε, συνεχίστε, ο κόσμος κρίνει».
Νωρίτερα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Παναγιώτης Κουρουμπλής, απευθυνόμενος προς τη ΝΔ και αναφερόμενος στους διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ, είχε αναφέρει ότι «δολοφόνησαν» τους ανθρώπους.
Από την πλευρά του ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Νίκος Φίλης τόνισε ότι η ΝΔ δεν έχει δικαίωμα να κατηγορεί σήμερα τον ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε ότι είναι υπόλογος ο πρωθυπουργός για τη μελέτη Τσιόδρα.
«Δεν πρέπει να υπνοβατούμε, η κατάσταση είναι δύσκολη και με ανταλλαγή ύβρεων δεν υπάρχει λύση. Δεν μας καλύπτουν τα όσα είπαν ο κ. Κουρουμπλής μέσα στο θυμό του και την οργή του γιατί έχει χάσει φίλους τους» ανέφερε αρχικά ο Νίκος Φίλης.
«Εμείς κάνουμε πολιτική αντιπαράθεση που αναδεικνύει πολιτικές ευθύνες στην κυβέρνηση για τον θάνατο 20.000 ανθρώπων. Ως βουλευτής την προηγούμενη περίοδο εδώ είχα ακούσει βουλευτές της ΝΔ να με αποκαλούν προδότη και να ζητούν την παραδειγματική μου τιμωρία επειδή ψήφισα τη Συμφωνία των Πρεσπών. Δεν θεωρώ μία σου και μία μου. Ο κύριος Χρυσοχοΐδης πέρυσι τον Φεβρουάριο είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκαψε 100 ανθρώπους στο Μάτι. Δεν έχει δικαίωμα η ΝΔ να κατηγορεί σήμερα τον ΣΥΡΙΖΑ και κανένα άλλο κόμμα. Όχι φθηνούς αντιπερισπασμούς. Είναι υπόλογος ο πρωθυπουργός για τη μελέτη Τσιόδρα» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Νίκος Φίλης.
Σχετικά Νέα
Κληρώθηκαν τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου για Τριαντόπουλο
Κληρώθηκαν τα 3 τακτικά και τα 2 αναπληρωματικά μέλη από τον Άρειο Πάγο που θα απαρτίζουν.
Με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης δωρεάν προληπτικές εξετάσεις σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας
Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκου Παπαθανάση και σε συνεργασία.
Συνάντηση Κ. Μητσοτάκη- Φ. Μερτς στο Βερολίνο την Τρίτη
Συνάντηση με τον νέο καγκελάριο της Γερμανίας, Φρίντριχ Μερτς, θα έχει την Τρίτη στο.
Κ.Πιερρακάκης στο Bloomberg: Story σταθερότητας η Ελλάδα – Τι είπε για δασμούς
Την ανάγκη να πέσουν οι τόνοι ανάμεσα σε ΗΠΑ και ΕΕ όσον αφορά τους.