Π. Ρήγας: Βήμα στο κενό αν η Τουρκία επιχειρήσει τετελεσμένα στην ελληνική υφαλοκρηπίδα-ΑΟΖ

“Θεωρώ ότι θα ήταν τυχοδιωκτισμός και ένα βήμα στο κενό το να επιχειρηθεί από την Τουρκία οποιουδήποτε είδους τετελεσμένο στην ελληνική υφαλοκρηπίδα-ΑΟΖ” επισήμανε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας σε συνέντευξη του στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ..

Όπως είπε “ο Τούρκος πρόεδρος έχει επιλέξει, όσον αφορά τη διαχείριση των ζητημάτων της Αν. Μεσογείου και του Αιγαίου, την τακτική των προκλήσεων και της παραβατικότητας, την οποία εντάσσει σ’ ένα ευρύτερο πλαίσιο μιας στρατηγικής αναθεώρησης της θέσης της Τουρκίας στη διεθνή σκηνή. Επιχειρεί επίσης να κάνει δικά του εργαλεία τα προβλήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των χωρών που την απαρτίζουν, όπως είναι τα ζητήματα της ενεργειακής ασφάλειας και το προσφυγικό, προκειμένου να εκβιάσει οφέλη. Το μόνο που σίγουρα καταφέρνει όμως με αυτό τον τρόπο, είναι να διακινδυνεύει να θέσει τη χώρα του εκτός των λειτουργιών του διεθνούς συστήματος ασφάλειας και σταθερότητας. Θεωρώ ότι θα ήταν τυχοδιωκτισμός και ένα βήμα στο κενό το να επιχειρηθεί από την Τουρκία οποιουδήποτε είδους τετελεσμένο στην ελληνική υφαλοκρηπίδα-ΑΟΖ”.

Παράλληλα κατέστησε σαφές ότι “ο ελληνικός λαός είναι λαός ειρηνικός, από εκεί και πέρα είμαστε σε θέση, έχουμε το φρόνημα και τα μέσα να βάλουμε εμπόδιο και να ακυρώσουμε οποιαδήποτε επιβουλή. Το ζήτημα αυτό δεν επιδέχεται ούτε αμφισβήτηση, αλλά ούτε και παραπέρα συζήτηση”.

Όσον αφορά στις επικείμενες εκλογές ο κ. Ρήγας επανέλαβε ότι “προφανώς, πηγαίνοντας προς την κάλπη των εθνικών εκλογών, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά και εμείς αγωνιζόμαστε και πιστεύουμε στη νίκη, στην επιβεβαίωση των επιλογών και του στρατηγικού ρόλου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Οι εκλογές της 7ης Ιούλη δεν είναι το τέλος μιας μεγάλης πορείας για την αριστερά και τον προοδευτικό κόσμο στη χώρα μας, αλλά ένας σταθμός επανεκκίνησης. Ποτέ για εμάς, για την αριστερά, το ζητούμενο δεν ήταν η συμμετοχή στη νομή της εξουσίας, αλλά η νομή της εξουσίας σε όφελος των πολλών”.

Σχετικά Νέα