Π. Πολάκης: Ξεκάθαρη πολιτική δίωξη γιατί ταλαιπώρησα το σύστημα με την αποκάλυψη των σκανδάλων του ΚΕΕΛΠΝΟ

«Ξεκάθαρη πολιτική δίωξη σε βάρος μου» χαρακτήρισε ο Παύλος Πολάκης το αίτημα για την άρση της βουλευτικής ασυλίας του για τις μηνύσεις του Σταμάτη Πουλή και του Γιάννη Στουρνάρα εναντίον του. Ο Π. Πολάκης επισήμανε ότι το συγκεκριμένο αίτημα αποτελεί μία «αήθη πολιτική πράξη αντεκδίκησης στο πρόσωπό μου» γιατί «ταλαιπώρησα το σύστημα κατά την υπουργική μου θητεία» λόγω της αποκάλυψης των σκανδάλων του ΚΕΕΛΠΝΟ, στο οποίο εμπλέκονταν ηγετικά στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ κι η πλειονότητα των συστημικών ΜΜΕ

Με αναφορές στις πρόσφατες αποφυλακίσεις του Αριστείδη Φλώρου και του Επαμεινώνδα Κορκονέα, ο Π. Πολάκης υπογράμμισε ότι η παραπομπή του με βάση το άρθρο 62 του Συντάγματος για την βουλευτική ασυλία κι όχι με βάση το άρθρο 86 του Συντάγματος για την ευθύνη των υπουργών «αποδεικνύει πολιτική σκοπιμότητα». Μάλιστα, ο Π. Πολάκης έκανε λόγο για «πρωτοφανή παραδικονομική διαδικασία», καθώς 11:14 συστάθηκε η Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας και στις 11:40 «βάλανε να με πάρουν τηλέφωνο».

Ο Π. Πολάκης σημείωσε ότι δεν ζητά προστασία, αλλά να στηθεί η ανοικτή διαδικασία της προκαταρκτικής επιτροπής που προβλέπει το άρθρο του Συντάγματος για την ευθύνη των υπουργών. Ο Π. Πολάκης αναγνώρισε βέβαια ότι κάτι τέτοιο θα ήταν «πολιτική αυτοκτονία» για την ΝΔ, καθώς θα οδηγούσε σε δημόσια αποκάλυψη των σκανδάλων του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Το σκάνδαλο ΚΕΕΛΠΝΟ κι όχι «ιδιωτικές υποθέσεις» πίσω από τις μηνύσεις Στ. Πουλή-Γ. Στουρνάρα

Ο Π. Πολάκης σχολίασε ότι η κυβερνητική πλειοψηφία επιχειρεί να εμφανίσει ως «ιδιωτικές υποθέσεις» τις αντιδικίες του με τον Στ. Πουλή και τον Γ. Στουρνάρα λόγω της εμπλοκής τους στο σκάνδαλο ΚΕΕΛΠΝΟ. Ο Π. Πολάκης θύμισε ότι ο Στ. Πουλής είναι υπόδικος για τέσσερα κακουργήματα και δύο πλημμελήματα λόγω των ατασθαλιών του στην διαχείριση των πόρων του ΚΕΕΛΠΝΟ. «Του είπα «σκάσε» γιατί ξέρω τι έχει κάνει, όχι γιατί έχουμε να χωρίσουμε τα χωράφια του παππού μας» παρατήρησε χαρακτηριστικά ο Π. Πολάκης.

Όσον αφορά την υπόθεση των καταγγελιών του Γ. Στουρνάρα ότι ο Π. Πολάκης ηχογράφησε παράνομα συνομιλία τους, ο Π. Πολάκης ξεκαθάρισε ότι το πραγματικό ζήτημα είναι η εμπλοκή της συζύγου του Γ. Στουρνάρα στο σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ο Π. Πολάκης υπογράμμισε ότι στην πατρίδα του πρωθυπουργού, τα Χανιά, οι πολίτες έβγαλαν πρώτο τον ΣΥΡΙΖΑ και πρώτο βουλευτή τον ίδιο. «Οι 15.400 σταυροί μου είναι 15.400 καρφιά σε σας» σχολίασε χαρακτηριστικά ο Π. Πολάκης.

avgi.gr

Σχετικά Νέα