Π. Πικραμμένος για Κουφοντίνα και Λιγνάδη: Αριστη η λειτουργία της Δικαιοσύνης σε θεσμικό επίπεδο

Την άποψη ότι η συμπεριφορά της Δικαιοσύνης σε θεσμικό επίπεδο στις υποθέσεις των Κουφοντίνα και Λιγνάδη, υπήρξε «άριστη», εξέφρασε ο Παναγιώτης Πικραμμένος.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης τόνισε ότι παρά το γεγονός ότι οι δικαστικοί λειτουργοί δέχθηκαν «επιθέσεις ή προκλήσεις και εκ των έσω και εκ των έξω, αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα με υψηλό αίσθημα ευθύνης, με ψυχραιμία, με αντικειμενικότητα και με ευαισθησία. Πραγματικά χαιρετίζω και ευχαριστώ τους συναδέλφους μου για τη συμπεριφορά τους αυτή. Νιώθω ότι η δικαιοσύνη στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων».

Αναφορικά με την υπόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα, ο κ. Πικραμμένος εκτίμησε ότι όντως υπάρχουν αδιέξοδα σε ζητήματα αρμοδιότητας των δικαστηρίων, τονίζοντας, ωστόσο ότι: «Αδιέξοδο στην απονομή της δικαιοσύνης δεν υπάρχει, λύση θα βρεθεί. Και πιστεύω ότι η δικαιοσύνη ήταν μονόδρομος σε αυτή την ιστορία. Δεν υπήρχε άλλος δρόμος για να αποκτήσει ο Κουφοντίνας τα όποια δικαιώματα θεωρούσε ότι είχε. Δηλαδή δεν υπήρχε άλλος τρόπος να ενεργήσει, ο μόνος θεμιτός και θεσμικός τρόπος ήταν μέσω της δικαιοσύνης. Το δικαστήριο θα αποφανθεί. Θέλω να επαναλάβω ότι δεν υπάρχουν αδιέξοδα».

Πικραμμένος: Ατομική ευθύνη οι συγκεντρώσεις εν μέσω πανδημίας
Παράλληλα, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης αναφερόμενος στις συγκεντρώσεις που γίνονται εν μέσω πανδημίας υπογράμμισε ότι δεν θεωρεί ότι πρόκειται μόνο για θέμα της πολιτείας. «Είναι αυτό που περιγράφουμε ως ατομική ευθύνη και το οποίο αντιλαμβάνομαι ότι έχει κουράσει τον κόσμο. Είναι πλήρως κατανοητό. Αλλά από την άλλη πλευρά, το λέει και η λαϊκή παροιμία. Αν δεν κοιτάξεις το σπίτι σου, ποιος θα το κοιτάξει; Δεν πρέπει εσύ ο ίδιος να φροντίσεις να μην κολλήσεις; Μπορεί να σε προστατεύσει κανένας από μια ανεύθυνη συμπεριφορά; Από ένα σημείο και πέρα, πρέπει μόνος σου να καταλάβεις ότι πρέπει να προστατευτείς. Η πολιτεία δίνει τον τόνο, δίνει την κατεύθυνση, σου λέει τι είναι σωστό. Από εκεί και πέρα, μέχρι ενός σημείου».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα