Π. Μπεχράκης: Στόχος μας η σωστή εφαρμογή της αντικαπνιστικής νομοθεσίας

«Πρώτος στόχος είναι η σωστή εφαρμογή της νομοθεσίας έτσι όπως έχει γίνει σε όλη την Ευρώπη. Δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι δεν μπορεί να γίνει στην Ελλάδα ό,τι γίνεται στην Ινδία ή την Τουρκία» δήλωσε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο επικεφαλής της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για τον έλεγχο του καπνίσματος Παναγιώτης Μπεχράκης.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για τον έλεγχο του καπνίσματος μέχρι πρόσφατα δεν υπήρξε η πολιτική βούληση για να υλοποιηθεί το μέτρο. Όπως τόνισε ο στόχος είναι να υπάρξει σωστή εφαρμογή της αντικαπνιστικής νομοθεσίας.

Αναφερόμενος στους καταστηματάρχες δήλωσε: «θα δείτε νυχτερινά κέντρα χωρίς τσιγάρα και πούρα γιατί έτσι συμβαίνει σε όλα τα νυχτερινά κέντρα της Ευρώπης», ενώ απευθυνόμενους στους επιχειρηματίες είπε ότι το κάπνισμα «βρωμιά είναι για το μαγαζί τους και συνθήκη απαράδεκτη για τους ίδιους και τους εργαζόμενους τους».

«Είναι ζήτημα εκτεταμένης μορφής βίας το κάπνισμα. Αν κάποιος καπνίσει ένα πούρο δίπλα σας δεν έχετε κάποιον νόμο να σας προστατεύσει» πρόσθεσε ο κ. Μπεχράκη εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι η προσπάθεια τώρα θα πετύχει γιατί «ο Έλληνας δεν είναι αντικοινωνικό ον. Ο Έλληνας δίδαξε τη διαβίωση σε πολιτισμένος όρους συνθήκης».

«Άλλαξε η νοοτροπία του Έλληνα την τελευταία δεκαετία», επισήμανε ο κ. Μπεχράκης, υπογραμμίζοντας τη σπουδαιότητα της εκπαίδευσης των νέων γενεών κατά του καπνίσματος.

Σχετικά Νέα