Π. Μαρινάκης: Οι πολίτες θα επικυρώσουν την κρίση τους για μια ισχυρή νίκη της ΝΔ στις 25 Ιουνίου

«Είναι κρίσιμες οι κάλπες μπροστά μας. Δεν υπάρχει κάτι που το λέμε πριν τις εκλογές και δεν το κάνουμε και νομίζω είναι από τα κριτήρια που οι πολίτες χρησιμοποίησαν και έκριναν ότι έπρεπε να δώσουν μία ισχυρή νίκη στη ΝΔ, και να δώσουν και στις επόμενες», είπε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Παύλος Μαρινάκης, σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου.

Μιλώντας στο Mega ο κ. Μαρινάκης σημείωσε ότι «εμείς ό,τι λέμε πριν τις εκλογές, και το τηρούμε διαχρονικά, το λέμε και μετά τις εκλογές, είτε αφορά ένα debate, είτε τι πιστεύουμε για έναν εκλογικό νόμο, αν είναι νάρκη ή κάτι που βάζει σε περιπέτειες τη χώρα μας η απλή αναλογική, το πρόγραμμά μας, αυτό που λέμε προεκλογικά το εφαρμόζουμε μετεκλογικά, το πώς θέλουμε να κυβερνηθεί ο τόπος, σταθερά και αυτοδύναμα, το οποίο το επέλεξαν αλλά με την πολύ σημαντική προϋπόθεση να το επιλέξουν και να το επικυρώσουν οι πολίτες στις 25 Ιουνίου γιατί ακόμα δεν έχει βγει κάποιο αποτέλεσμα».

Για το debate είπε: «είναι μία διαδικασία που γίνεται στην αρμόδια επιτροπή των εκλογών που συμμετέχουν όλα τα κόμματα. Φαντάζομαι θα τοποθετηθεί πολιτικά ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης».

Για τις προτεραιότητες της επόμενης μέρας των εκλογών για την επόμενη 4ετία, ο κ. Μαρινάκης υπογράμμισε πως, «οι προτεραιότητες θεωρώ είναι να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας, και μάλιστα όσο ο μεγάλη είναι η τιμή και η εμπιστοσύνη που σου δίνουν οι πολίτες, και μάλιστα άνθρωποι που δεν μας εμπιστεύθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, άνθρωποι που δεν έφυγαν ποτέ, οι πολίτες που δεν μας ψήφισαν αλλά και το σύνολο των πολιτών ζητούν καλύτερους μισθούς, και επέλεξαν εμάς, γιατί μένουν και οι επόμενες εκλογές».

«Έχουμε κάνει βήματα να αυξήσουμε τους μισθούς και μένει να τους αυξήσουμε, λιγότεροι φόροι, επέλεξαν εμάς γιατί ήδη είχαμε μειώσει φόρους, καλύτερο ΕΣΥ, που πρέπει να γίνουν περισσότερα πράγματα εκεί, καλύτερη παιδεία, καλύτερο κράτος. Η αναθεώρηση του άρθρου 16 είναι μία πρόταση που την κάνει η ΝΔ, και δυστυχώς δεν ευρέθη ποτέ η συνταγματική πλειοψηφία σε αναθεωρητικές περιόδους της Βουλής. Είναι μία διαχρονική πρόταση της ΝΔ περιμένουμε τη στήριξη οποιουδήποτε κόμματος, για να γίνει στη χώρα κάτι αυτονόητο», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ δεν πρέπει «να χάσουμε την ουσία, έχουμε μπροστά μας μία κρίσιμη εκλογική μάχη σε μικρό χρονικό διάστημα. Σίγουρα η προηγούμενη εκλογή διαδικασία έχει δείξει κάτι, αλλά στην επόμενη εκλογική διαδικασία η κάλπη είναι άδεια και πρακτικά θα αποφασίσουν οι πολίτες πώς θέλουν να κυβερνηθεί ο τόπος και τι θέλουν να εφαρμοστεί στην καθημερινότητα, στα μεγάλα ζητήματα, στην εκπροσώπηση της χώρας, σε όλο αυτό που λέμε καθημερινότητα και πολιτική ζωή του τόπου».

Όπως ανάφερε, «είναι σημαντικό να πούμε ότι δεν είπε κανείς ότι λύσαμε όλα τα προβλήματα, και το λέγαμε και προεκλογικά. Θεωρώ ότι κάναμε μία συζήτηση που προσπαθούσαμε να απαντήσουμε στα αιτήματα και στα προβλήματα των πολιτών, λέγοντας και πού δεν πήγαμε καλά. Αν μπορεί να μας δώσει κάτι αυτό το αποτέλεσμα, είναι να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, πράγμα το οποίο δεν λέω για τους πολιτικούς αντιπάλους μας. Ζήσαμε αυτά τα 4 χρόνια μεγάλες μάχες και τις δώσαμε όλες. Κάποιες δεν κερδήθηκαν, θα κερδηθούν. Και είχαμε απέναντί μας μία αντιπολίτευση που δεν πετροβολούσε την ΝΔ, αλλά την Ελλάδα».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα