Π. Μαρινάκης: Η ελληνική οικονομία ισχυροποιείται και συνεχίζει να αναπτύσσεται μέρα με τη μέρα

«Η ελληνική οικονομία ισχυροποιείται και συνεχίζει να αναπτύσσεται μέρα με τη μέρα. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, στο πρώτο τρίμηνο του 2024 το πραγματικό ΑΕΠ της Ελλάδας αυξήθηκε 2,1% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2023 και κατά 2,9% σε ετήσιους ρυθμούς. Παράλληλα, το ονομαστικό ΑΕΠ της χώρας μας έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από το δεύτερο τρίμηνο του 2010. Επιπλέον, οι επενδύσεις αυξήθηκαν κατά 7,1% σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2023», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

«Η σταθερή και συνετή οικονομική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση έχει οδηγήσει στη δημιουργία 400.000 νέων θέσεων εργασίας, την μείωση του αριθμού των ανέργων κάτω από 900.000 για πρώτη φορά μετά από 13 χρόνια και την σταδιακή αύξηση των απολαβών των εργαζομένων.

Η ακρίβεια που ταλαιπωρεί κάθε πολίτη δεν αντιμετωπίζεται ούτε με ‘λεφτόδεντρα’, ούτε με ‘μαγικές συνταγές’. Απαιτεί σχέδιο και μεταρρυθμίσεις που μεγαλώνουν το ΑΕΠ της χώρας, δημιουργούν θέσεις εργασίας και αυξάνουν σταδιακά το διαθέσιμο εισόδημα. Έχουμε αρχίσει και μειώνουμε τη μεγάλη απόσταση που μας χωρίζει από την Ευρώπη και με ακόμα πιο αποφασιστικά βήματα θα συνεχίσουμε ακάθεκτοι σε αυτή την κατεύθυνση», επισημαίνει ο κ. Μαρινάκης.

Και καταλήγει: «Τα σημερινά νέα μας γεμίζουν με αισιοδοξία ότι θα μπορέσουμε να καταφέρουμε να πιάσουμε δύο μεγάλους μας στόχους: να μειώσουμε ακόμα περισσότερο την ανεργία, αγγίζοντας τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και να φτάσουμε στο τέλος της τετραετίας ο κατώτατος μισθός να είναι 950 ευρώ και ο μέσος 1500 ευρώ, όπως έχουμε δεσμευθεί».

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα