Π. Μαρινάκης για τις δηλώσεις Κικίλια: «Κανένας δεν είναι στο απυρόβληπτο»

Στον απόηχο των σεναρίων περί ανασχηματισμού, και τις δηλώσεις του υπουργού Κλιματικής Αλλαγής Βασίλη Κικίλια, μετά τις καταστροφικές συνέπειες της κακοκαιρίας Daniel, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ξεκαθάρισε προς το παρόν δεν πρόκειται να γίνει κάποια αλλαγή στα υπουργεία. Τόνισε ωστόσο ότι κανένας δεν είναι στο απυρόβλητο.

«Κανένας δεν είναι στο απυρόβλητο, άπαντες αξιολογούνται καθημερινά» είναι το μήνυμα που έστειλε ο Παύλος Μαρινάκης, επισημαίνοντας ότι πως προς το παρόν δεν υπάρχει διάθεση περί αλλαγών, σημειώνοντας πως στόχος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη είναι «να εργαστούμε όλοι μαζί σκληρά, ούτως ώστε να γίνουν όλα όσα πρέπει να γίνουν».

«Δεν απαντά η κυβέρνηση σε μία συνέντευξη ενός υπουργού της που και αυτός και όλοι οι άνθρωποι του κρατικού μηχανισμού, των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, αυτό το καλοκαίρι δίνουν τις πιο δύσκολες μάχες με τις πιο πρωτοφανείς φυσικές καταστροφές», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Παύλος Μαρινάκης, αναφερόμενος στον Βασίλη Κικίλια και στις χθεσινές δηλώσεις του, με τις οποίες έβαλε τέλος στα περί παραίτησής του. «Δεν έχω μάθει να φυγομαχώ», είπε.

Σε συνέντευξη που παρέθεσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Parapolitika FM», ο κ. Μαρινάκης επισήμανε ότι τα όσα έγιναν σε ένα καλοκαίρι δεν έχουν προηγούμενο και προσέθεσε πως «όταν έρχεται μέσα σε λίγες ημέρες στη Θεσσαλία το νερό που πέφτει στη Γερμανία σε ένα χρόνο, προφανώς αυτό απαιτεί μια ομαδική δουλειά κι έτσι το αντιλαμβάνεται η Κυβέρνηση κι έτσι θα συνεχίσει να το αντιλαμβάνεται».

Μιλώντας για το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης «112» ο Παύλος Μαρινάκης τόνισε ότι είναι μια από τις μεγαλύτερες κατακτήσεις αυτής της χώρας.

«Η μη ύπαρξη του 112 ενδεχομένως να είχε κοστίσει πολύ ακριβά» τόνισε ο κ. Μαρινάκης και συμπλήρωσε πως «Στη χώρα μας έχουν χαθεί ανθρώπινες ζωές που, ίσως, να μην είχαν χαθεί αν υπήρχε το 112. Και στο 112 προστρέχουν προηγμένες χώρες, όπως η Γερμανία, μετά -για παράδειγμα- τις καταστροφικές πλημμύρες στις οποίες χάθηκαν 180 άνθρωποι».

«Δεν υπάρχει διάθεση για ανασχηματισμό προς το παρόν»

«Αν κάθε φορά που γράφονταν αυτά γίνονταν, τότε θα είχαμε ανασχηματισμό κάθε ένα μήνα και εκλογές κάθε έξι μήνες. Δεν υπάρχει, λοιπόν, κάποια τέτοια διάθεση αυτή τη στιγμή. Η διάθεση που υπάρχει και από τον Πρωθυπουργό και από την Κυβέρνηση είναι να εργαστούμε όλοι μαζί σκληρά, ούτως ώστε να γίνουν όλα όσα πρέπει να γίνουν. Θα γίνουν σημαντικές ανακοινώσεις στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης». «Αυτό δεν σημαίνει, προφανώς, ότι άπαντες δεν αξιολογούμαστε καθημερινώς», πρόσθεσε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «κανένας δεν είναι στο απυρόβλητο», σημειώνοντας πως «ο πρώτος ο οποίος κάνει σκληρή κριτική για όσα γίνονται, αυτοκριτική – και το έχει κάνει σε όλες τις κρίσεις – είναι ο πρωθυπουργός. Αλίμονο αν υπήρχε κάποιος, ο οποίος λογοδοτεί στους Έλληνες πολίτες, έχει το οποιοδήποτε αξίωμα, είτε στην Κυβέρνηση είτε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, που να είναι στο απυρόβλητο».

Για τα δημοσιεύματα περί ανασχηματισμού μετά τη ΔΕΘ ο κ. Μαρινάκης τόνισε: «Για να το πω ακόμα πιο καθαρά: Δεν έχω καμία ενημέρωση, καμία ένδειξη για όλες αυτές τις αλλαγές που ακούγονται. Καμία τέτοια ένδειξη. Και για του λόγου το αληθές, στο τελευταίο Υπουργικό Συμβούλιο συζητήθηκαν πάρα πολύ σημαντικές πρωτοβουλίες για την υγεία, για τη δικαιοσύνη, για τα νέα λεωφορεία που θα έχουμε, για τις αλλαγές στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Για πάρα πολύ σημαντικά θέματα. Για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, για τον συνεχή έλεγχο της αγοράς, για φαινόμενα αδικαιολόγητων κερδών, που είναι πάρα πολύ επίκαιρα και θα ενταθούν -πολλά πρόστιμα, όπως βλέπετε, αποδίδονται, καταλογίζονται και εισπράττονται.

Όλα αυτά, λοιπόν, είναι προφανές ότι για να τρέξουν, χρειάζεται μια συνεκτική ομάδα, η οποία υπάρχει. Ο πρωθυπουργός εμπιστεύεται, προφανώς, τους ανθρώπους οι οποίοι το τρέχουν. Αλλά, ταυτοχρόνως, όλοι μας – το ξαναλέω – καθημερινά αξιολογούμαστε, πριν και πάνω απ’ όλα, από τους πολίτες».