Π. Μαρινάκης για κάλυψη σημαντικών δικών: Ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα καταγγέλλει αυτά που υπερψηφίζει – Παραπλάνηση και υποκρισία σε πανελλήνια μετάδοση

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Αριστερά κατήγγειλαν την Κυβέρνηση ότι δήθεν ρίχνει μαύρο στην ενημέρωση για σοβαρές δίκες, «φιμώνει» τους δημοσιογράφους και λοιπά βαρύγδουπα. Αναφέρονται στην τροποποίηση του άρθρου 8 του νόμου 3090/2002 περί της τηλεοπτικής ή ραδιοφωνικής μετάδοσης της δίκης» τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Στη συνέχεια ο κ. Μαρινάκης προσθέτει ότι «ο νόμος αυτός προέβλεπε ότι απαγορεύεται η “ολική ή μερική μετάδοση από την τηλεόραση ή το ραδιόφωνο, καθώς και η κινηματογράφηση και μαγνητοσκόπηση της δίκης ενώπιον ποινικού, πολιτικού ή διοικητικού δικαστηρίου, εκτός αν το ίδιο το δικαστήριο παράσχει τη σχετική άδεια”. Αυτό που δεν προέβλεπε είναι η ραγδαία ανάπτυξη των νέων τεχνολογικών μέσων και του Ίντερνετ.

»Έτσι η Κυβέρνηση, πρόσθεσε στην διάταξη αυτή – με την ίδια ακριβώς διατύπωση – και την μετάδοση μέσω Διαδικτύου. Καμία απαγόρευση λοιπόν, απλώς εκσυγχρονισμός στα δεδομένα του σήμερα. Αλλά εκτός από αυτό, όπως προκύπτει και από την ψηφοφορία στη Βουλή, το εν λόγω άρθρο 31 για το οποίο τώρα φωνασκούν, ο ΣΥΡΙΖΑ το υπερψήφισε, ενώ η Νέα Αριστερά δήλωσε “παρών”. Για μια ακόμη φορά και παραπλανούν και υποκρίνονται και, μάλιστα, σε πανελλήνια μετάδοση».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα