

Ο βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Παναγιώτης Κουρουμπλής, σε συνέντευξή του σήμερα, στο ραδιόφωνο του Alpha 989, και τους δημοσιογράφους Τάκη Χατζή και Δήμο Βερύκιο, αναφέρθηκε στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, αναφορικά με τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τη χρήση των οικιακών αυτοδιαγνωστικών (self) test από τον απλό κόσμο και όχι από εξειδικευμένο προσωπικό.
Συγκεκριμένα τόνισε πως «δεν μπορεί τα συγκεκριμένα τέστ να τα κάνουν μόνα τους ακόμα και παιδιά», υπογραμμίζοντας ότι «στην Αγγλία απεδείχθη ότι τα εν λόγω τεστ δεν επέφεραν τα αναμενόμενα αποτελέσματα επειδή αφενός οι πολίτες δεν μπορούσαν να τα κάνουν μόνοι τους και αφετέρου δεν δηλώνονταν τα θετικά τεστ». Αναφερόμενος στην περίπτωση της Κύπρου είπε ότι «εκεί τελικώς δεν προχώρησε η εφαρμογή των εν λόγω τεστ δεδομένου ότι η χρήση τους δεν μπορεί να γίνει εύκολα από μη ειδικευμένο προσωπικό». Ταυτόχρονα επεσήμανε ότι «δεν υπάρχει κανένας μηχανισμός ιχνηλάτησης τυχόν θετικών κρουσμάτων από τη χρήση των οικιακών τεστ και καμία πρόβλεψη για την ασφαλή απόρριψη των θετικών τεστ με συνέπεια να εγκυμονούνται περαιτέρω κίνδυνοι μεταδοτικότητας».
Εν συνεχεία ανέφερε: «Θα υιοθετήσω το άρθρο διευθυντή μεγάλης ιστοσελίδας με τίτλο “Κόψτε το λαιμό σας”, ότι δηλαδή αυτό που λέει αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση στον κόσμο είναι κόψτε το λαιμό σας, αναλάβετε την ατομική ευθύνη και κάντε μόνοι σας τα τεστ. Κλείνοντας, ο κ. Κουρουμπλής σημείωσε ότι στο μεγαλύτερο πνευμονολογικό νοσοκομείο της Βόρειας Ελλάδας, το «Γ.Ν. Παπανικολάου» δεν έχει γίνει καμία μόνιμη πρόσληψη ιατρού, διερωτώμενος ταυτόχρονα πως είναι δυνατόν ένας οφθαλμίατρος να καλείται να καλύψει καθήκοντα ιατρού ΜΕΘ.
Σχετικά Νέα
Κ.Τσουκαλάς: Χρειάζονται λύσεις στο στεγαστικό πρόβλημα όπως η έκπτωση του ενοικίου από το φορολογητέο εισόδημα
Την εκτίμηση ότι οι Έλληνες πολίτες πέρασαν το πιο ακριβό Πάσχα, κάτι το οποίο.
Όλγα Κεφαλογιάννη: Ουσιαστικό βήμα προς τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη ο συνεδριακός τουρισμός
Το νεόδμητο συνεδριακό κέντρο του Theartemis Palace Hotel στο Ρέθυμνο επισκέφθηκε πρόσφατα η υπουργός.
Σ.Παπασταύρου: Έρχονται άμεσα επιδοτήσεις για ΜμΕ
Τις προσεχείς πρωτοβουλίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας τόσο σε ενεργειακά όσο και χωροταξικά.
Θ.Κοντογεώργης: Επιδιώκουμε η ανάπτυξη να επιστρέφει στην κοινωνία με παρεμβάσεις μόνιμου χαρακτήρα
Τα ζητήματα της οικονομίας – ελληνικής και διεθνούς – ήταν το βασικό θέμα συζήτησης.