

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της αποχώρησης του από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ο Πέτρος Κόκκαλης μίλησε στην ΕΡΤ για την απόφαση του, αλλά και τον νέο κύκλο που επιθυμεί να ανοίξει με ένα πράσινο κόμμα.
«Έχω την αίσθηση ότι δεν μπορώ να λειτουργήσω με τον τρόπο για τον οποίο εξελέγην, για τον οποίο είχα την εμπιστοσύνη των ανθρώπων που με ψήφισαν», είπε αρχικά ο Πέτρος Κόκκαλης για την αποχώρησή του από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.
Και συνέχισε: “Στη νέα διάταξη του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει μόνο μία παρωχημένη αντίληψη για τη φιλοζωία και δεν χωρά η έννοια “κλιματική αλλαγή”…”.
Ερωτηθείς για την έντονη φημολογία των τελευταίων ωρών σχετικά με την πρόθεση του να ιδρύσει νέο κόμμα, ο Πέτρος Κόκκαλης παραδέχθηκε ότι επιθυμεί να δημιουργήσει ένα πράσινο κόμμα.
“Υπηρετώ την υπόθεση της κλιματικής πολιτικής τα τελευταία 15 χρόνια, γιατί έχουμε την ευθύνη να το κάνουμε. Έχω και άλλα πράγματα που μπορώ να κάνω, αλλά κάνω αυτό και θα συνεχίσω να το κάνω. Βλέπω ένα πολιτικό κενό. Μία αναδιάταξη του χώρου που βρίσκεται στα αριστερά της ΝΔ, στην οποία πρέπει να επανατοποθετηθούν οι σαφείς βάσεις, μετά τις Ευρωεκλογές.
Μιλάω πολλά χρόνια με ανθρώπους για αυτό το σχήμα. Κανείς δεν περισσεύει. Αντιμετωπίζουμε μία συλλογική απειλή και θα πρέπει να βρεθεί συλλογικά μία λύση για να προστατεύσουμε τους ανθρώπους, της περιουσίες, τη Δημοκρατία.
Πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχει αυτόνομα και ξεκάθαρα η πολιτική φωνή για την κλιματική αλλαγή. Οπωσδήποτε έχω στο μυαλό μου ένα πράσινο κόμμα. Οπωσδήποτε αυτές οι συζητήσεις εντείνονται, αποκτούν άλλη βαρύτητα και ελπίζω κι εγώ να μπορέσω να συνεισφέρω. Ο Αλέξης Τσίπρας καταλαβαίνει αυτό το αφήγημα”, είπε χαρακτηριστικά.
Σχετικά Νέα
Σ. Φάμελλος: Επίσκεψη στο μνημείο των ηρώων της Μάχης της Ηλεκτρικής
Σήμερα Παρασκευή 9 Μαΐου, ημέρα της επετείου της νίκης κατά του φασισμού και του.
Συγχαρητήρια Ν. Δένδια στον νέο Πάπα: Να εργαστεί για την ενότητα της Χριστιανοσύνης και την προστασία όσων διώκονται
Συγχαρητήρια στον νέο Πάπα, Λέοντα ΙΔ’, έστειλε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, μέσα από ανάρτησή του.
Κ. Μητσοτάκης για το νέο Πάπα: Η ηγεσία σας έρχεται σε μια εποχή που ο κόσμος αντιμετωπίζει βαθιές προκλήσεις αλλά και μεγάλες ευκαιρίες
Συγχαρητήρια στον Πάπα Λέων ΙΔ’ απηύθυνε μέσω της πλατφόρμας X ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης..
ΥΠΕΞ: H συμφωνία για το Δίκαιο της Θάλασσας, μεγάλο βήμα για διασφάλιση της προστασίας και της αειφόρου χρήσης της βιοποικιλότητας
«Σήμερα, η Βουλή των Ελλήνων κύρωσε τη Συμφωνία υπό τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών.