

Περισσότερα από 70 απορριμματοφόρα σύγχρονης τεχνολογίας και πάνω από 4.000 καφέ κάδους έχουν διατεθεί μέχρι τώρα από την Περιφέρεια Αττικής σε περίπου 40 Δήμους, στο πλαίσιο του προγράμματος της Περιφέρειας για την ενίσχυση της ανακύκλωσης στην Αττική.
Αύριο, Δευτέρα, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης θα παραδώσει απορριμματοφόρο και καφέ κάδους στο Δήμο Φιλοθέης- Ψυχικού
Ο ίδιος δήλωσε σχετικά:
«Ακόμα και εν μέσω της δύσκολης υγειονομικής συγκυρίας που διανύει η χώρα μας, μένουμε αυστηρά προσηλωμένοι στο στόχο μας να κάνουμε την Αττική μία πρότυπη “Πράσινη Περιφέρεια”».
Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται η παράδοση σύγχρονων απορριμματοφόρων για τη συλλογή βιοαποβλήτων και καφέ κάδων ανακυκλώσιμων υλικών εσωτερικού χώρου (χαρτί και μέταλλο/πλαστικό) από την Περιφέρεια και στους 66 Δήμους της Αττικής.
Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος για την ενίσχυση της ανακύκλωσης που υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής με στόχο να γίνει μία νέα πιο «πράσινη αρχή στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Ήδη μέχρι τώρα, έχουν διατεθεί σε περίπου 40 Δήμους της Αττικής περίπου 70 απορριμματοφόρα και πάνω από 4.000 καφέ κάδους συλλογής βιοαποβλήτων, καθώς και κυτία εσωτερικής ανακύκλωσης.
Ο εξοπλισμός αυτός κρίνεται απαραίτητος προκειμένου ο Δήμος να ανταποκριθεί στις επιταγές της εθνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας για την ολοκληρωμένη διαχείριση αποβλήτων.
Σχετικά Νέα
Επιχείρηση διάσωσης γυναίκας στον Όλυμπο – Κινητοποιήθηκαν και εναέρια μέσα
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας και διάσωσης γυναίκας, πλησίον του καταφυγίου «Αγαπητός» στον.
Άρης Μουγκοπέτρος: Νόμιζα ότι ήταν καπνογόνο και το κράτησα στο χέρι μου – Η συγκινητική του ανάρτηση
Τα πράγματα θα μπορούσε να είναι χειρότερα, να μην μπορούσα να ξαναδώ τα παιδάκια.
Θανατηφόρο τροχαίο με 56χρονο στο Καστελόριζο
Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το Μεγάλο Σάββατο,19 Απριλίου, στις 19:30 στο Καστελόριζο. ‘Ενας 56χρονος.
Μετ’ εμποδίων η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα – Στη Σύρο αποβιβάστηκαν 220 άτομα λόγω λάθους στα εισιτήριά τους
Αυξημένη ήταν χθες η κίνηση στα δύο οδικά δίκτυα καθώς αρκετοί εκδρομείς επέστρεψαν από.