

Στη Συνθήκη Σένγκεν έχουν μπει Ρουμανία και Βουλγαρία, μια εξέλιξη που δημιουργεί ευκολία στο «μπες-βγες», αφού οι άνθρωποι μπορούν να μετακινούνται από και προς την κάθε χώρα ελεύθερα και χωρίς έλεγχο. Έτσι, υπάρχει μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας που πηγαίνουν στη γειτονική Βουλγαρία, γιατί είναι φθηνότερα τα καύσιμα.
Συγκρίνοντας κανείς τις τιμές μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας, θα διαπιστώσει ότι η αμόλυβδη βενζίνη στη Βουλγαρία κυμαίνεται στη 2,5 λέβα ανά λίτρο, δηλαδή στα 1,28 ευρώ, ενώ στη χώρα μας στα 1,80 λίτρα το λίτρο, γεγονός που μεταφράζεται σε όφελος €0,52/λίτρο. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι, σε παράδειγμα γεμίσματος, με ρεζερβουάρ 50 λίτρων στη Βουλγαρία συνεπάγεται συνολικά 64 ευρώ, ενώ στην Ελλάδα 90 ευρώ, με συνολικό όφελος 26 ευρώ.
Σχετικά Νέα
Καλλιθέα: «Συμβόλαιο θανάτου» βλέπει η ΕΛΑΣ πίσω από την εν ψυχρώ δολοφονία σε πυλωτή
Τα ξημερώματα του Μεγάλου Σαββάτου, ένας άνδρας εντοπίστηκε νεκρός μέσα σε αυτοκίνητο στην Καλλιθέα,.
Άγιος Παΐσιος: Η σταύρωση προηγείται πάντοτε της αναστάσεως και φέρνει νίκη
Όσοι πέρασαν πρώτα από την Σταύρωση και αναστήθηκαν πνευματικά, ζουν την πασχαλινή χαρά. «Πάσχα,.
Οι Mυροφόρες στο κουβούκλιο του Πανάγιου Τάφου
Μπαίνοντας στο Ιερό κουβούκλιο στον προθάλαμο όπου είναι το παρεκκλήσι του Αγγέλου, εκεί δηλαδή.
Kέρκυρα: Το έθιμο του τεχνητού σεισμού στον Ιερό Ναό της Παναγίας των Ξένων
Το Πάσχα γιορτάζεται κάθε χρόνο με ιδιαίτερη θρησκευτική κατάνυξη στην Κέρκυρα. Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στο νησί των Φαιάκων είναι.