

Η Τουρκία βρίσκεται μεταξύ των χωρών οι οποίες θα μπορούσαν να παράσχουν εγγυήσεις ασφαλείας στην Ουκρανία σε περίπτωση υπογραφής οποιασδήποτε συμφωνίας ειρήνευσης με τη Ρωσία, ανέφερε ανώτερος Ουκρανός αξιωματούχος τη Δευτέρα.
“Η Τουρκία συμπεριλαμβάνεται στις χώρες οι οποίες θα μπορούσαν να αποτελέσουν εγγυητή της ασφάλειάς μας στο μέλλον”, δήλωσε ο Ιχόρ Ζόβκβα, αναπληρωτής επικεφαλής του γραφείου του προέδρου της Ουκρανίας Βολόντιμιρ Ζελένσκι, λίγο πριν την έναρξη νέου γύρου διαπραγματεύσεων μεταξύ Κιέβου και Μόσχας σε τουρκικό έδαφος τη Δευτέρα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.
Το Κίεβο έχει απαιτήσει νομικά δεσμευτικές εγγυήσεις ασφαλείας οι οποίες θα εξασφάλιζαν την Ουκρανία σε περίπτωση μελλοντικής επίθεσης στο έδαφός της, προκειμένου να εισέλθει σε οποιασδήποτε μορφής συμφωνία ειρήνευσης με τη Ρωσία.
Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν εισβάλει στο ουκρανικό έδαφος από τις 24 Φεβρουαρίου.
Σχετικά Νέα
Συρία: Η άρση των κυρώσεων από τις ΗΠΑ συνιστά μια νέα αρχή, δηλώνει ο ΥΠΕΞ Αλ Σιμπάνι
Ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας Ασάαντ αλ Σιμπάνι δήλωσε σήμερα ότι η απόφαση του.
Η άρση των κυρώσεων Τραμπ στη Συρία προβληματίζει το Ισραήλ – Τι φοβάται ο Νετανιάχου
Η απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να άρει τις κυρώσεις των ΗΠΑ κατά της Συρίας.
Ο Μακρόν δήλωσε πως δεν γνωρίζει αν ο Πούτιν προτίθεται να μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης εφ’ όλης της.
Ο Μακρόν δήλωσε πως δεν γνωρίζει αν ο Πούτιν προτίθεται να μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης εφ’ όλης της.