

Η Ουκρανία ενδέχεται να εγκαταλείψει τις φιλοδοξίες της να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ προκειμένου να αποφύγει έναν πόλεμο με τη Ρωσία, δήλωσε σήμερα στο BBC ο Ουκρανός πρεσβευτής στη Βρετανία.
Ο πρεσβευτής Βαντίμ Πριστάικο επεσήμανε μιλώντας στο BBC ότι η Ουκρανία είναι διατεθειμένη να είναι «ευέλικτη» σε ό,τι αφορά τον στόχο της να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, μια κίνηση που ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει προειδοποιήσει ότι θα αποτελέσει αιτία πολέμου.
«Ενδέχεται, κυρίως καθώς απειλούμαστε με αυτό τον τρόπο, εκβιαζόμαστε από αυτό και πιεζόμαστε να το πράξουμε», απάντησε ο Πριστάικο όταν ρωτήθηκε αν το Κίεβο μπορεί να αλλάξει τη στάση του σε ό,τι αφορά την ένταξή του στο ΝΑΤΟ.
Η Ουκρανία δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ, αλλά το 2008 της δόθηκε η υπόσχεση ότι κάποια στιγμή θα ενταχθεί στη Συμμαχία.
Ο Πούτιν εκτιμά ότι οι ενισχυόμενοι δεσμοί της Ουκρανίας με το ΝΑΤΟ ενδέχεται να καταστήσουν τη χώρα περιοχή από όπου θα εκτοξεύονται πύραυλοι εναντίον της Ρωσίας. Ο Ρώσος πρόεδρος έχει τονίσει ότι η Μόσχα πρέπει να θέσει «κόκκινες γραμμές» για να το αποφύγει.
πηγή ΑΠΕ/ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Το Ιράν κατέσχεσε δύο ξένα πλοία για «λαθρεμπόριο» πετρελαίου
Το Ιράν κατέσχεσε δύο ξένα πλοία που επιδίδονταν σε λαθρεμπόριο ιρανικών καυσίμων στη θαλάσσια.
Σεισμός 5,7 Ρίχτερ στις νήσους Βανουάτου στον Ειρηνικό
Σεισμός μεγέθους 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε την Τρίτη στις 7:55 μ.μ. (ώρα.
Ουκρανία: Οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν σήμερα τουλάχιστον 77 drones
Η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέρριψε 38 από τα 77 μη επανδρωμένα.
Πάπας Φραγκίσκος: Αυτό είναι το Κονκλάβιο των Καρδιναλίων που θα κληθεί να εκλέξει τον διάδοχο του
Εκατόν τριάντα πέντε καρδινάλιοι, με μέση ηλικία τα 70 χρόνια, θα συγκροτήσουν το Κονκλάβιο.