Ουκρανική κρίση: Νεκροί δύο στρατιώτες κι ένας άμαχος από βομβαρδισμούς των αυτονομιστών

Δύο στρατιωτικοί και ένας άμαχος σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμούς που εξαπέλυσαν αυτονομιστές στην περιοχή του Ντονέτσκ, στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσαν σήμερα οι ουκρανικές αρχές.

Δύο στρατιωτικοί σκοτώθηκαν και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν στο χωριό Ζαϊτσεβέ, ενώ ένας τέταρτος στρατιώτης τραυματίστηκε στην κοινότητα Βοντιανέ, ανέφερε η ουκρανική αστυνομία, σε ένα δελτίο Τύπου. Με τους θανάτους αυτούς αυξάνεται στους 7 ο συνολικός αριθμός των Ουκρανών στρατιωτών που έχουν σκοτωθεί φέτος στη γραμμή του μετώπου.

Λίγο νωρίτερα, οι αρχές ανακοίνωσαν τον θάνατο ενός αμάχου, του Αλεξέι Τσιρόκι, 51 ετών, σε βομβαρδισμό των αυτονομιστών στο χωριό Νοβολουγκάνσκε, σε απόσταση περίπου δέκα χιλιομέτρων από το Ζαϊτσεβέ.

Πρόκειται για το πρώτο θύμα άμαχο που επιβεβαιώνεται φέτος στον πόλεμο με τους αυτονομιστές, ο οποίος έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 14.000 ανθρώπους από την έναρξή του πριν από οκτώ χρόνια.

Οι αυτονομιστές της γειτονικής περιοχής του Λουγκάνσκ ανέφεραν, από την πλευρά τους, ότι ένας αξιωματούχος τους τραυματίστηκε σε μια επίθεση με εκρηκτικό μηχανισμό, που κατέστρεψε το όχημά του.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα