

Επίθεση από ουκρανικά drones δέχτηκε το πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια την Κυριακή, τα οποία προκάλεσαν ζημιές σε φορτηγό που ήταν σταθμευμένο κοντά στην καντίνα του σταθμού, μετέδωσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο τις αρχές του εργοστασίου.
Οι ρωσικές αρχές που ελέγχουν τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, ο οποίος βρίσκεται πολύ κοντά στο πολεμικό μέτωπο ανακοίνωσαν ότι ενημέρωσαν τους αξιωματούχους της Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας του ΟΗΕ ότι ο σταθμός δέχτηκε επίθεση με drone.
Η επίθεση επιβεβαιώθηκε από τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας, με ια ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ που ανέφερε: “Εμπειρογνώμονες του ΔΟΑΕ ενημερώθηκαν από το ZNPP ότι ένα drone έπληξε το σταθμό. Μια τέτοια έκρηξη είναι σύμφωνη με τις παρατηρήσεις του ΔΟΑΕ”.
“Ζητώ μετ’ επιτάσεων να απέχουμε από ενέργειες που διακυβεύουν την πυρηνική ασφάλεια”, έγραψε ο επικεφαλής του οργανισμού Ραφαέλ Γκρόσι.
Σχετικά Νέα
Πάπας Φραγκίσκος: Τι προβλέπει το πρωτόκολλο μετά τον θάνατό του – Οι οκτώ επικρατέστεροι υποψήφιοι
Ραγδαίες εξελίξεις στο σύνολο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας έχει δρομολογήσει ο θάνατος του Πάπα Φραγκίσκου,.
Πάπας Φραγκίσκος: Ο Πύργος του Άιφελ θα παραμείνει απόψε σκοτεινός
Σκοτεινός θα παραμείνει το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα (21.04.25) ο Πύργος του Άιφελ.
Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: Παραιτήθηκε ο ιδρυτής και πρόεδρος Κλάους Σβαμπ
Ο ιδρυτής του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ Κλάους Σβαμπ παραιτήθηκε από την θέση του προέδρου.
Η OpenAI επενδύει για πρώτη φορά στην κυβερνοασφάλεια
Ηδημιουργική Τεχνητή Νοημοσύνη έχει διευρύνει σημαντικά τη «φαρέτρα» των εργαλείων που διαθέτουν οι χάκερ,.