

Υποχρεωμένοι να προετοιμαστούν για ξαφνικές διακοπές διακοπές στην ηλεκτροδότηση είναι οι κάτοικοι του Κιέβου, καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου της ουκρανικής πρωτεύουσας.
«Θα χρειαστεί να υπομείνουμε αυτές τις συνθήκες όλο τον χειμώνα», τόνισε ο αντιδήμαρχος Κιέβου Πέτρο Παντελέγεφ σε ουκρανικό τηλεοπτικό δίκτυο.
Το δίκτυο διανομής στο Κίεβο, όπως και σε πολλές άλλες μεγάλες ουκρανικές πόλεις, έχει υποστεί εκτεταμένες ζημιές εξαιτίας συστηματικών ρωσικών πυραυλικών πληγμάτων.
Εργαζόμενοι δουλεύουν ασταμάτητα για να αποκαταστήσουν το σύστημα, όμως η κατάσταση παραμένει δύσκολη, παραδέχθηκε ο κ. Παντελέγεφ. Ειδικά τις εργάσιμες ημέρες, όταν οι καταναλώσεις είναι υψηλότερες, οι δυνατότητες δεν αρκούν για να καλυφθεί η ζήτηση, προειδοποίησε ο αξιωματούχος.
Τον Οκτώβριο, ο στρατός της Ρωσίας έβαλε στο στόχαστρο τις ουκρανικές ενεργειακές υποδομές. Ο κίνδυνος να υπάρξουν νέα ρωσικά πυραυλικά πλήγματα στο δίκτυο παραμένει οξύς, προειδοποίησε χθες το ουκρανικό γενικό επιτελείο.
Ο ουκρανός πρωθυπουργός Ντένις Σμίχαλ εξέφραζε την ελπίδα πως οι Ουκρανοί θα περάσουν την παραμονή της πρωτοχρονιάς χωρίς διακοπές ρεύματος, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα γίνουν νέοι ρωσικοί βομβαρδισμοί. Ωστόσο αναγνώρισε κι αυτός ότι ο κίνδυνος να εξαπολυθούν νέα πυραυλικά πλήγματα εναντίον του δικτύου είναι μεγάλος.
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, dpa
Σχετικά Νέα
Ο Ουκρανός πρόεδρος Β. Ζελένσκι προτείνει στη Μόσχα να σταματήσουν οι αεροπορικές επιθέσεις για 30 ημέρες
Να εγκαταλείψει τα πλήγματα με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς σε πολιτικές.
Ισραήλ: Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης φοβάται ότι η εκστρατεία μίσους εναντίον του επικεφαλής της Σιν Μπετ θα οδηγήσει σε «πολιτική δολοφονία»
Φοβάται ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Ισραήλ, ο Γιαΐρ Λάπιντ, μια «πολιτική δολοφονία».
Γερμανία: Αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε έναν νεαρό που απείλησε με μαχαίρι τους υπαλλήλους και τους θαμώνες ενός κλαμπ
Ένας Γερμανός αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε έναν νεαρό άνδρα ο οποίος είχε επιτεθεί σε.
Ρωσία-Ουκρανία: Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ «θα καλωσόριζε» την παράταση της πασχαλινής εκεχειρίας
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ «θα καλωσόριζε» την παράταση, πέραν της Κυριακής, της πασχαλινής εκεχειρίας που.