

Συνάντηση μεταξύ των ΥΠΕΞ Ρωσίας και ΗΠΑ θα πραγματοποιηθεί στη Γενεύη την Πέμπτη, όσο συνεχίζονται οι επαφές για την Ουκρανία.
Οι δύο υπουργοί αναμένεται να συναντηθούν στις 24 Φεβρουαρίου στο πλαίσιο των διπλωματικών επαφών για την εύρεση λύσης στην κρίση στην Ουκρανία.
«Με τη δική σας έγκριση, αυτή η συνάντηση έχει προγραμματιστεί για αυτή την εβδομάδα στις 24 Φεβρουαρίου στη Γενεύη», δήλωσε ο Σ. Λαβρόφ στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Ρωσίας, προεδρεύοντος του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.
ADVERTISEMENT
Την περασμένη εβδομάδα, το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ είχε δηλώσει πως ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας αποδέχτηκε το αίτημα Λαβρόφ για μια συνάντηση, με την προϋπόθεση ωστόσο ότι, μέχρι την ορισμένη ημερομηνία για την επαφή τους, δεν θα ξεσπάσει εισβολή στην Ουκρανία.
«Αν η Ρωσία εισβάλει τις επόμενες ημέρες, θα γίνει ξεκάθαρο πως δεν μιλούσε ποτέ σοβαρά όσον αφορά στη διπλωματία» είχε ο πει ο Άντονι Μπλίνκεν την Παρασκευή.
Σχετικά Νέα
Πάπας Φραγκίσκος: Χιλιάδες πιστοί σε όλον τον κόσμο θρηνούν τον θάνατο του «ποντίφικα των φτωχών»
Ο θάνατος του πάπα Φραγκίσκου σε ηλικία 88 ετών προκάλεσε μεγάλη συγκίνηση σε όλον.
Ισραήλ: Το 56% θέλει συμφωνία με Χαμάς και λήξη του πολέμου
Σε δημοσκόπηση της κρατικής τηλεόρασης στο Ισραήλ το 56% τάσσεται υπέρ της σύναψης συμφωνίας.
Πάπας Φραγκίσκος: Αυτά είναι τα πιθανά αίτια θανάτου σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ
Τα ιταλικά αλλά και διεθνή μέσα ενημέρωσης κάνουν εκτενή αναφορά στον θάνατό του και.
ΗΠΑ: Ανησυχίες βουλευτών για πιθανή μεταφορά S-400 από την Τουρκία στη Συρία
Την ανησυχία τους για την ενδεχόμενη αποστολή του ρωσικού συστήματος S-400 που κατέχει η.