

Ένας Ουκρανός πιλότος σκοτώθηκε και το μαχητικό αεροσκάφος F-16 χάθηκε κατά την απόκρουση μιας μεγάλης κλίμακας ρωσικής επίθεσης τη νύχτα με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ανακοίνωσε ο ουκρανικός στρατός την Κυριακή σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. Πρόκειται για την τρίτη τέτοια απώλεια ενός F-16 στον πόλεμο, σημείωσε ο ουκρανικός στρατός.
«Ο πιλότος χρησιμοποίησε όλα τα όπλα που είχε στο αεροσκάφος και κατέρριψε επτά εναέριους στόχους. Κατά την κατάρριψη του τελευταίου, το αεροσκάφος του υπέστη βλάβη και άρχισε να χάνει ύψος», ανέφερε η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία μέσω της εφαρμογής Telegram.
Σύμφωνα με το Κίεβο, η Ρωσία εκτόξευσε 477 drones και 60 πυραύλους στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια της νυχτερινής επίθεσης.
Σχετικά Νέα
ΗΠΑ: «Πράσινο φως» στον Τραμπ από το Ανώτατο Δικαστήριο για τη διάλυση του υπουργείου Παιδείας
Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, με ισχυρή συντηρητική πλειοψηφία, έδωσε προσωρινά χθες Δευτέρα το.
Κίνα-Ινδία: Πρέπει να εργαστούν υπέρ μιας αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας
Ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Γουάνγκ Γι δήλωσε χθες ότι το Πεκίνο και το Νέο.
Γερμανία: Ο καγκελάριος Μερτς επαινεί τον πρόεδρο Τραμπ για τη «σημαντική» πρωτοβουλία να προμηθεύσει όπλα στην Ουκρανία
Ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς επαίνεσε τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για τη «σημαντική».
Πιστόριους: Θέμα ημερών ή εβδομάδων η απόφαση για την αποστολή των πυραύλων Patriot στην Ουκρανία
Η Γερμανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα λάβουν απόφαση σχετικά με την αποστολή αμερικανικών.