Ουκρανία: Ρωσικά μαχητικά MiG-31 εξαπέλυσαν επιθέσεις με υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal

Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν σήμερα επιθέσεις με υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal εναντίον της περιφέρειας Χμελνίτσκι στη δυτική Ουκρανία, ανακοίνωσε το Κίεβο. Η ουκρανική πολεμική αεροπορία ανέφερε ότι μαχητικά MiG-31 εκτόξευσαν σε δύο κύματα τους υπερηχητικούς πυραύλους – που είναι εξαιρετικά δύσκολο να αναχαιτιστούν – από τον ρωσικό εναέριο χώρο.

Ο εκπρόσωπος της ουκρανικής πολεμικής αεροπορίας Γιούρι Ιχνάτ είπε ότι αναφέρθηκε τουλάχιστον μία έκρηξη στην περιφέρεια Χμελνίτσκι, χωρίς να υπεισέλθει σε περαιτέρω λεπτομέρειες. Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ακούστηκαν εκρήξεις κοντά στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Σταροκοστιαντίνιβ – περίπου 240 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Κιέβου – το οποίο έχει δεχθεί και παλαιότερα επιθέσεις με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Συναγερμός για πυραυλική επίθεση σήμανε και στην αντιαεροπορική άμυνα της ουκρανικής πρωτεύουσας, χωρίς να υπάρξουν αναφορές για θύματα ή καταστροφές.

Σειρήνες ακούστηκαν άλλες τέσσερις φορές σε όλη την Ουκρανία, λίγη ώρα προτού τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη εξαπολύσουν την επίθεση με υπερηχητικούς πυραύλους.

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, εξοπλισμένες με προηγμένα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας από τη Δύση, έχουν ανακοινώσει στο παρελθόν ότι αναχαίτισαν επιτυχώς υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal. Ο πόλεμος εναντίον των ρώσων εισβολέων συνεχίζεται εδώ και σχεδόν 22 μήνες, με τη Δύση να στηρίζει αποφασιστικά το Κίεβο.

 

 

Πηγή Reuters

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα