Ουκρανία: Προβάδισμα Ζελένσκι ενόψει του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών

O κωμικός ηθοποιός Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος πρωταγωνιστεί στο δημοφιλές σίριαλ «Υπηρέτης του λαού» που προβάλλεται από το κανάλι 1+1, διατηρεί το προβάδισμά του ενόψει του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών στην Ουκρανία, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Η δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία ερευνών Reiting έδειξε ότι ο Ζελένσκι συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου 57,9%, ενώ ο απερχόμενος πρωθυπουργός Πέτρο Ποροσένκο 21,7%.

Στη δημοσκόπηση της Reiting συμμετείχαν 3.000 ψηφοφόροι από όλες τις περιοχές πλην της προσαρτημένης Κριμαίας στο διάστημα 12 με 16 Απριλίου.

Προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας,  όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, στο διάστημα 5-10 Απριλίου, έδινε στον Ζελένσκι 61% και στον Ποροσένκο 24%.

Ο Ποροσένκο και ο Ζελένσκι θα αναμετρηθούν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στις 21 Απριλίου. Ο Ζελένσκι συγκέντρωσε σχεδόν διπλάσιες ψήφους από τον Ποροσένκο στον πρώτο γύρο στις 31 Μαρτίου.

Ο Ζελένσκι, που δεν έχει καμία πολιτική εμπειρία –εκτός από τον ρόλο του στο σίριαλ, καθώς υποδύεται έναν πρόεδρο– αυτοπροβάλλεται ως μια εναλλακτική λύση σε ένα κατεστημένο διαβρωμένο από τη διαφθορά.

Σχετικά Νέα