Ουκρανία: Πρώην Ευρωπαίοι ηγέτες παραιτήθηκαν από ΔΣ ρωσικών εταιρειών

Πρώην Ευρωπαίοι ηγέτες και συγκεκριμένα οι πρώην πρωθυπουργοί της Ιταλίας και της Φινλανδίας και ο πρώην καγκελάριος της Αυστρίας παραιτήθηκαν από τα διοικητικά συμβούλια ρωσικών εταιρειών, μετά τη στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο Ματέο Ρέντσι, πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας και γερουσιαστής του κεντρώου κόμματος Viva Italia, αποχώρησε από την Delimobil, τη μεγαλύτερη υπηρεσία carsharing (υπηρεσία διαμοιρασμού αυτοκινήτων) της Ρωσίας, που ιδρύθηκε από τον Ιταλό επιχειρηματία Βινσέντζο Τράνι, ως απάντηση στη στρατιωτική δράση της Ρωσίας.

Ο Ρέντσι είπε στους Financial Times ότι έστειλε email στο διοικητικό συμβούλιο της Delimobil το πρωί της Πέμπτης για να κοινοποιήσει την παραίτησή του με άμεση ισχύ.

Από την πλευρά του ο Έσκο Άχο, πρώην πρωθυπουργός της Φινλανδίας, παραιτήθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της μεγαλύτερης τράπεζας της Ρωσίας, της Sberbank, στην οποία υπηρέτησε για έξι χρόνια ως ανεξάρτητος διευθυντής και μέλος του εποπτικού συμβουλίου. Ο Άχο είπε ότι ήταν προσωπική του επιλογή που δεν είχε καμία σχέση με την τράπεζα. «Είναι προσωπική μου απόφαση, προσωπικό μου συμπέρασμα», είπε.

Τέλος, ο Κρίστιαν Κερν, πρώην καγκελάριος της Αυστρίας, δήλωσε ότι παραιτήθηκε από το διοικητικό συμβούλιο των Ρωσικών Σιδηροδρόμων (RZD) το πρωί της Πέμπτης με άμεση ισχύ. «Η RZD είχε γίνει πλέον μέρος της ρωσικής πολεμικής εκστρατείας», είπε ο Κερν στην αυστριακή εφημερίδα Der Standard, προσθέτοντας: «Λυπάμαι βαθιά για αυτό… Οι σκέψεις μου είναι με τα θύματα αυτής της παράλογης επιθετικότητας».

Νωρίτερα, ο – γνωστός για τους στενότατους δεσμούς που διατηρεί εδώ και χρόνια με τη Μόσχα αλλά και με τον ίδιο τον Βλαντιμίρ Πούτιν προσωπικά – πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, Γκέρχαρντ Σρέντερ, κάλεσε τη ρωσική ηγεσία να σταματήσει τον πόλεμο.

«Έχουν γίνει πολλά λάθη και από τις δύο πλευρές, αλλά τα συμφέροντα ασφαλείας της Ρωσίας δεν δικαιολογούν την χρήση στρατιωτικών μέσων», δήλωσε ο 77χρονος Γερμανός πρώην καγκελάριος και προσωπικός φίλος του ιδίου του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, αναφερόμενος στην εν εξελίξει ρωσική στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα