

Η ένοπλη σύρραξη στην Ουκρανία επιδείνωσε τις συνθήκες για τους πρόσφυγες σε όλο τον κόσμο, ανέφερε εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR).
«Η σύγκρουση επιδείνωσε περαιτέρω την κατάσταση για πολλούς από τους περίπου 84 εκατ. εκτοπισμένους σε όλο τον κόσμο, καθώς η τροφή έγινε ακόμα λιγότερη και πολύ πιο ακριβή παγκοσμίως», εξήγησε ο Ρόλαντ Μπανκ, ο εκτελών χρέη επικεφαλής του γραφείου της UNHCR στη Γερμανία, σε σχόλιά του που δημοσιεύουν σήμερα τα έντυπα του γερμανικού ομίλου μέσων ενημέρωσης Funke.
Εκατομμύρια άνθρωποι ήδη είχαν χάσει το εισόδημά τους λόγω της πανδημίας και των οικονομικών συνεπειών της και μετά βίας βγάζουν τα απαραίτητα για να ζήσουν, πρόσθεσε ο Μπανκ. Πλέον οι τιμές των τροφίμων αυξάνονται παντού, κάποιες φορές δραματικά.
Οι αυξανόμενες τιμές των καυσίμων επίσης εγείρουν νέες προκλήσεις για τις ανθρωπιστικές οργανώσεις και το έργο της UNHCR, πρόσθεσε Μπανκ.
Σχετικά Νέα
Νότια Κορέα: Οι συνομιλίες με τις ΗΠΑ θα οδηγήσουν σε επωφελή συμφωνία
Ο υπηρεσιακός πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Χαν Ντουκ-σου, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι.
Η Βενεζουέλα κατηγορεί το Ελ Σαλβαδόρ για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά συρροή
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο πρόσαψε «παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά συρροή» στον.
Πουέρτο Ρίκο: Η κυβέρνηση απαιτεί απαντήσεις από τη Luma για το γενικό μπλακ άουτ
Σε κρίσιμο σημείο βρίσκεται η ενεργειακή κρίση στο Πουέρτο Ρίκο, μετά το γενικευμένο μπλακ.
Ντόναλντ Τραμπ: Δεν θα διεξάγεται δίκη για την υπόθεση κάθε αλλοδαπού που θα απελαύνεται
Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε χθες Δευτέρα μέσω Truth Social ότι η κυβέρνησή.