

Τα ρωσικά στρατεύματα, που εδώ και έναν μήνα πολιορκούν την πόλη Αβντιίβκα της ανατολικής Ουκρανίας, έχουν κλιμακώσει τα τελευταία 24ωρα τις επιθέσεις τους χρησιμοποιώντας τεθωρακισμένα οχήματα, δήλωσε απόψε ο δήμαρχος Βιτάλι Μπαράμπας στην ουκρανική τηλεόραση. Σύμφωνα με τον ίδιο, η κατάσταση είναι “πολύ τεταμένη” και οι ρωσικές δυνάμεις σφυροκοπούν νυχθημερόν την πόλη από διάφορες πλευρές.
Βιομηχανικό κέντρο του Ντονμπάς, η πόλη Αβντιίβκα –με πληθυσμό 30.000 κατοίκων πριν από την έναρξη της ρωσικής εισβολής, τον Φεβρουάριο του 2022– έχει υποστεί μεγάλες καταστροφές και εκτιμάται ότι περίπου 1.500 κάτοικοι έχουν παραμείνει εκεί παρά τις σφοδρές μάχες και τους αδιάκοπους βομβαρδισμούς.
Η πόλη έπεσε πρόσκαιρα στα χέρια φιλορώσων αυτονομιστών τον Ιούλιο του 2014, προτού οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ανακτήσουν τον έλεγχο της περιοχής. Στις αρχές Οκτωβρίου, οι ρώσοι εισβολείς εξαπέλυσαν ευρείας κλίμακας επίθεση με σκοπό την κατάληψη της Αβντίβκα, κατά την οποία έχουν υποστεί έκτοτε μεγάλες απώλειες, σύμφωνα με στρατιωτικούς αναλυτές.
Δυτικός αξιωματούχος ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ότι ο ρωσικός στρατός έχασε περισσότερα από 200 τεθωρακισμένα οχήματα σε αυτές τις επιθέσεις, υποστηρίζοντας ότι οι απώλειες των ουκρανικών στρατευμάτων είναι “σημαντικά μικρότερες” από εκείνες των εισβολέων στην περιοχή.
Σχετικά Νέα
«Πρόκληση» για την φον ντερ Λάιεν: Σήμερα το δικαστήριο της Ε.Ε αποφασίζει για τα μυστικά SMS με τον Μπουρλά για τα εμβόλια της Pfizer
Η κληρονομιά της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ως προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα αντιμετωπίσει.
Ισραήλ: Ο στρατός εξέδωσε προειδοποίηση για την εκκένωση τριών λιμανιών στην Υεμένη
Ο ισραηλινός στρατός εξέδωσε σήμερα προειδοποίηση για την εκκένωση τριών λιμανιών στην Υεμένη, τα.
Διεθνής Αμνηστία: Ο στρατός της Ουγκάντας παραβιάζει το εμπάργκο όπλων στο Νότιο Σουδάν
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών είναι απαραίτητο να προχωρήσει στην ανανέωση και.
Φρίντριχ Μερτς: Μεταρρυθμίζουμε την χώρα μας – H Γερμανία επέστρεψε
Μεταρρυθμίζουμε την χώρα μας, τόνισε ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς και εξέφρασε την πεποίθηση ότι.