

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε πως οι δυτικοί εταίροι του θα παραδώσουν νέα όπλα και εξοπλισμούς στην Ουκρανία έπειτα από μια συνομιλία που είχε με τον Γάλλο πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν συντονισμένες επιθέσεις με πυραύλους κρουζ και πλήγματα από το πυροβολικό σε πολλές πόλεις, περιλαμβανομένης της πρωτεύουσας, Κίεβο.
“Μια νέα μέρα άρχισε στο διπλωματικό μέτωπο, με μια συνομιλία με τον @Εμμανουέλ Μακρόν. Όπλα και εξοπλισμοί από τους εταίρους μας είναι καθ΄οδόν προς την Ουκρανία. Ο αντιπολεμικός συνασπισμός λειτουργεί”, ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter.
Ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν συντονισμένες επιθέσεις με πυραύλους κρουζ και πλήγματα από το πυροβολικό σε πολλές πόλεις, περιλαμβανομένης της πρωτεύουσας, Κίεβο.
Νωρίτερα Ουκρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν πως ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν πυραύλους κρουζ από τη Μαύρη Θάλασσα εναντίον της Μαριούπολης, καθώς και της πόλης Σούμι (βορειοανατολικά) και της Πολτάβα (ανατολικά).
Οι αρχές του Κιέβου ανέφεραν πως ένας πύραυλος έπεσε σε κτίριο κατοικιών και σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα του Reuters ένας άλλος έπληξε μια περιοχή κοντά στο αεροδρόμιο. Προσώρας δεν υπάρχουν πληροφορίες για απώλειες.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Ποιος ήταν Πάπας Φραγκίσκος, ο πρώτος Ιησουίτης ποντίφικας από την Λατινική Αμερική
Ο Πάπας Φραγκίσκος, κατά κόσμον Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο, ο 266ος ποντίφικας, ήταν ο πρώτος.
Την θλίψη του για τον θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου εξέφρασε ο Φρίντριχ Μερτς
Την θλίψη του για τον θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου εξέφρασε πριν από λίγο ο.
Οι συμβολισμοί στο οικόσημο του Πάπα Φραγκίσκου – Είχε το μονόγραμμα του Ιησού στα ελληνικά
«Δια του ελέους και της εκλογής – Miserando atque eligendo» ανέφερε το οικόσημο του.
Ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας αναμένεται την Τρίτη στο Πεκίνο
Ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας Αμπάς Αραγτσί θα μεταβεί αύριο, Τρίτη, στην Κίνα, ανακοίνωσε.