Ουκρανία: Νέα ρωσική επίθεση με πυραύλους και drones στο Ντνίπρο

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας εξαπέλυσαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στην πόλη Ντνίπρο της Ουκρανίας επιδρομή με πυραύλους και drones, προκαλώντας ζημιές σε ηλεκτροπαραγωγικό εργοστάσιο και διακόπτοντας την ύδρευση σε τομείς της, σύμφωνα με αξιωματούχους και μέσα ενημέρωσης.

Η πόλη με πληθυσμό λίγο μικρότερο από ένα εκατομμύριο κατοίκους υπέστη επίθεση με πύραυλο και τέσσερα σμήνη τηλεκατευθυνόμενων μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων μιας κατεύθυνσης από νότια, ανατολική και βόρεια κατεύθυνση, ανακοίνωσε η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία μέσω Telegram.

Διαβεβαίωσε πως καταρρίφθηκαν τα 16 από τα 23 drones που εξαπολύθηκαν από τον ρωσικό στρατό.

Η εταιρεία DTEK, ο μεγαλύτερος ενεργειακός πάροχος της Ουκρανίας, διευκρίνισε πως θερμικός ηλεκτροπαραγωγικός σταθμός υπέστη ζημιές. Διευκρίνισε πως δεν υπήρξαν θύματα.

Η εταιρεία δεν αποκάλυψε πού ακριβώς βρίσκεται το εργοστάσιο.

Παράλληλα, η εταιρεία ύδρευσης της Ντνίπρο ανέφερε μέσω Telegram ότι «εξαιτίας των διακοπών της ηλεκτροδότησης» η παροχή ανεστάλη εν μέρει.

Ο περιφερειάρχης Σερχίι Λισάκ ανέφερε επίσης πως χτυπήθηκε ενεργειακή υποδομή, χωρίς να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες. Συμπλήρωσε πως καταστράφηκαν 10 drones στην πόλη και διαβεβαίωσε πως η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε σε όλα τα νοικοκυριά που επλήγησαν.

Δεν έχει υπάρξει κανένα σχόλιο από πλευράς Μόσχας μέχρι στιγμής.

Τους τελευταίους μήνες οι δυο εμπόλεμες χώρες έχουν πολλαπλασιάσει τις επιθέσεις τους η μια στο έδαφος της άλλης βάζοντας στο στόχαστρο ιδίως ενεργειακές και συγκοινωνιακές υποδομές, καθώς και δίκτυα επιμελητείας, αποθήκες πυρομαχικών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα