

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας ανακοίνωσαν σήμερα πως κατέρριψαν οκτώ βαλλιστικούς πυραύλους που εκτοξεύθηκαν από τον στρατό της Ρωσίας εναντίον του Κιέβου, καθώς και 18 drones τύπου Shahed, τα οποία στάλθηκαν να πλήξουν στόχους σε νότιες περιφέρειες, τις πρώτες πρωινές ώρες, διευκρινίζοντας πως 4 πολίτες χρειάστηκαν ιατρικές φροντίδες στην πρωτεύουσα.
“Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, περί τις 04:00” (σ.σ. τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), η Ρωσία “άρχισε πυραυλική επίθεση εναντίον της περιφέρειας του Κιέβου. Συνολικά, η αντιαεροπορική άμυνα κατέστρεψε οκτώ εναέριους στόχους που πέταγαν προς την κατεύθυνση της πρωτεύουσας με βάση την βαλλιστική τροχιά (τους)”, ανέφερε η ουκρανική πολεμική αεροπορία μέσω Telegram.
Θραύσματα πυραύλου κατέπεσαν στη συνοικία Νταρνίτσκι, στο νοτιοανατολικό τμήμα της πρωτεύουσας, ανέφερε από τη δική της πλευρά η στρατιωτική διοίκηση Κιέβου.
Τέσσερις κάτοικοι χρειάστηκαν ιατρικές φροντίδες: άνδρας 21 ετών που υπέστη τραύματα από θραύσματα πυραύλου στα κάτω άκρα και τρεις γυναίκες που υπέστησαν σοκ.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο του Κιέβου, τον Βιτάλι Κλίτσκο, “τμήμα πυραύλου προκάλεσε ζημιά σε κτίριο υπό κατασκευή στη συνοικία Νταρνίτσκι”, προκαλώντας πυρκαγιά που κατασβέστηκε γρήγορα, ενώ άλλο θραύσμα κατέπεσε σε χώρο πρασίνου. Νωρίτερα, ανέφερε πως στη συνοικία Χολοσίβσκι, στο νοτιοδυτικό τμήμα του Κιέβου, τμήμα πυραύλου κατέπεσε στην οροφή πολυκατοικίας.
Σχετικά Νέα
Βρετανία: Για ανθρωποκτονία εξ αμελείας κατηγορείται ο πλοίαρχος του Solong που συγκρούστηκε με δεξαμενόπλοιο στη Βόρεια Θάλασσα
Ο Ρώσος πλοίαρχος του εμπορικού πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, το οποίο συγκρούστηκε τη Δευτέρα με.
Μάρκο Ρούμπιο: Ανεπιθύμητος ο πρεσβευτής της Νότιας Αφρικής στην Ουάσινγκτον
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής (14/03/2025) ότι.
Εξωγήινοι: «Υπάρχουν και τους κρύβουν επί 80 χρόνια τώρα» – Τι λέει το νέο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Η Στιγμή της Αποκάλυψης»
Οι άνθρωποι που καταγγέλλουν την ύπαρξη ΑΤΙΑ και δίνουν πληροφορίες γι’ αυτά έχουν καταθέσει.
-
Ο Ντόναλντ Τραμπ θέλει να λογοδοτήσουν όσοι του άσκησαν διώξεις όταν δεν ήταν στην εξουσία
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απείλησε σήμερα ότι θα επιδιώξει να λογοδοτήσουν όσοι.