

Οι Ρώσοι θέλουν να καταλάβουν την πόλη Σεβεροντονέτσκ, ώστε «αυτό να μπορεί να το πουλήσει στον ρωσικό λαό ως μια μεγάλη νίκη», δήλωσε στο Telegram ο επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης του Λουχάνσκ, Σερχάι Χέιντεϊ, σύμφωνα με το CNN.
Το Σεβεροντόνετσκ, το οποίο ήταν σημαντικό βιομηχανικό κέντρο στην ανατολική Ουκρανία, βομβαρδίζεται από τις ρωσικές δυνάμεις εδώ και εβδομάδες και έχει καταστραφεί σε μεγάλο βαθμό. Όμως τα ουκρανικά στρατεύματα παραμένουν μέσα και γύρω από την πόλη.
“Και φυσικά ένας άλλος στόχος είναι να περικυκλώσουμε τον στρατό μας και να προσπαθήσουμε να κόψουμε τον δρόμο προς τη Μπαχμούτ όπου είναι η Ποπασνάγια. Αυτές είναι οι δύο κύριες κατευθύνσεις”, σημείωσε.
Ο Χέιντεϊ αρνήθηκε τους ρωσικούς ισχυρισμούς ότι έχει καταληφθεί η πόλη Ρουμπεζνόγιε στην ίδια περιοχή.
«Στην πραγματικότητα δεν μπορούν να προχωρήσουν περισσότερο και η Εθνική Φρουρά μας είναι ακόμα εκεί και αποκρούει όλες τις εχθρικές επιθέσεις», είπε ο Χέιντεϊ.
Σχετικά Νέα
-
Πάπας Λέων ΙΔ’: «Όχι άλλους πολέμους» – Τι είπε στο πρώτο κυριακάτικο μήνυμά του
Ο Πάπας Λέων ΙΔ’ απευθύνθηκε στις μεγάλες δυνάμεις του κόσμου για «όχι άλλους πολέμους».
Βατικανό: Η πρώτη προσευχή από τον Πάπα Λέοντα ΙΔ’ (Live)
Δύο μόλις ημέρες από την εκλογή του, ο Πάπας Λέων ΙΔ’ ξεκίνησε ενεργά με.
Ρωσία: Η Ουκρανία παραβίασε την τριήμερη εκεχειρία περισσότερες από 14.000 φορές
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι η Ουκρανία παραβίασε περισσότερες από 14.000 φορές.
Καρδινάλιος αποκαλύπτει τι συνέβη στην Καπέλα Σιστίνα στις εκλογές του Πάπα
Ο 79χρονος καρδινάλιος Βίνσεντ Νίκολς, ένας από τους μεγαλύτερους σε ηλικία που συμμετείχαν στο.