

Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά, νωρίς σήμερα σε πλήγματα με ρωσικά drones σε πρατήριο καυσίμων στο Χάρκοβο, στην ανατολική Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της περιοχής Ολέχ Σινεχούμποφ.
«Δυστυχώς, ο απολογισμός των επιθέσεων του κατακτητή στο Χάρκοβο αυξήθηκε σε επτά» θανάτους, δήλωσε ο Σινεχούμποφ στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Telegram. «Μεταξύ αυτών βρίσκονται τρία παιδιά: ένα 7 ετών, ένα 4 ετών και ένα μωρό περίπου έξι μηνών», πρόσθεσε.
Τα drones, τύπου Shahed ιρανικής κατασκευής, «έπληξαν πρατήριο καυσίμων με αποτέλεσμα τη διαρροή εύφλεκτου καυσίμου, το οποίο προκάλεσε πυρκαγιά σε 14 κατοικίες», ανέφερε ο δήμαρχος της πόλης Ιγκόρ Τερέχοφ, προσθέτοντας η πυρκαγιά κάλυψε μεγάλη περιοχή, με τις αρχές να δίνουν εντολή σε περίπου 50 κατοίκους να απομακρυνθούν.
«Τρία drones έπληξαν τη συνοικία Νεμισλιάνσκι στο Χάρκοβο. Καταστράφηκε ευαίσθητη υποδομή», δήλωσε ο περιφερειακός εισαγγελέας του Χαρκόβου Ολεξάντρ Φιλάτσκοφ, αναφερόμενος στο πρατήριο καυσίμων. «Τεράστια ποσότητα καυσίμων» διέρρευσε, το οποίο «εξηγεί για το ποιο λόγο ήταν τόσο τρομακτική η πυρκαγιά», τόνισε.
«Στις 06.00 το πρωί, η μάχη με φλόγες συνεχιζόταν, 14 σπίτια καταστράφηκαν», ανέφερε ο αρχηγός της αστυνομίας του Χαρκόβου Βολοντίμιρ Τιμότσκο, σύμφωνα με την εφημερίδα Suspilne.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Φρίντριχ Μερτς: Μεταρρυθμίζουμε την χώρα μας – H Γερμανία επέστρεψε
Μεταρρυθμίζουμε την χώρα μας, τόνισε ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς και εξέφρασε την πεποίθηση ότι.
ΗΠΑ: Μειώθηκε κατά 31% η δημόσια χρηματοδότηση της έρευνας για τον καρκίνο αφότου ανέλαβε ο Τραμπ
Η χρηματοδότηση του αμερικανικού ομοσπονδιακού κράτους που αφιερώνεται στην έρευνα κατά του καρκίνου μειώθηκε.
Βολιβία: Δεν θα διεκδικήσει την επανεκλογή του ο πρόεδρος Άρσε
Ο πρόεδρος της Βολιβίας, ο Λουίς Άρσε, ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια ομιλίας του χθες.
Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός του Περού
Ο Περουβιανός πρωθυπουργός Γουστάβο Αδριανσέν παραιτήθηκε χθες Τρίτη, παραμονή της διεξαγωγής ψηφοφορίας στο κοινοβούλιο.