Ουκρανία: Επίθεση σε όχημα στο οποίο μετέβαινε και Έλληνας φωτορεπόρτερ

Ένα όχημα που μετέφερε έναν δημοσιογράφο της Bild, έναν Ουκρανό και τον Έλληνα φωτορεπόρτερ Γιώργο Μουτάφη δέχτηκε πυρά έξω από την πόλη Λίσιτσανσκ, που είναι περικυκλωμένη από τις ρωσικές δυνάμεις. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους, όπως επιβεβαίωσε σε ανάρτηση του ο Γερμανός δημοσιογράφος Πάουλ Ροντσχάιμερ.

«Μόλις δεχτήκαμε επίθεση στον δρόμο μας έξω από το Λίσιτσανσκ που είναι σχεδόν περικυκλωμένο. Δόξα τω Θεώ, ο Γιώργος, ο Βαντίμ δεν τραυματιστήκαμε, μόνο ένα παράθυρο από το αυτοκίνητο έσπασε. Οι Ρώσοι πιθανόν επιτέθηκαν στον δρόμο και πριν ήμασταν μες στην πόλη.» ανέφερε ο Ροντσχάιμερ λέγοντας πως τόσο ο ίδιος όσο και ο Βαντίμ Μοισένκο με τον Μουτάφη είναι καλά στην υγεία τους.

Ο Ροντσχάιμερ μετά ανάρτησε στο Twitter μία φωτογραφία που τράβηξε ο Γιώργος Μουτάφης στο Λισιτσάνσκ, σχολιάζοντας πως «αυτά είδαμε πριν φύγουμε». Στη φωτογραφία απεικονίζεται ένας άνδρας, ο Βλαντίμιρ, 73 ετών, μπροστά από το κατεστραμμένο Πολιτιστικό Κέντρο. «Δεν γνωρίζω που να πάω», τους είπε.

Σύμφωνα με την Bild «δεν είναι σαφές εάν οι δημοσιογράφοι ήταν συγκεκριμένα ο στόχος. Ο δρόμος από και προς το Λίσιτσανσκ έχει γίνει επανειλημμένα στόχος επιθέσεων τις τελευταίες εβδομάδες. Ένας Γάλλος δημοσιογράφος σκοτώθηκε από βομβαρδισμό κοντά στο Λίσιτσανσκ πριν από δύο εβδομάδες».

«Η επίθεση δείχνει για άλλη μια φορά ότι ο ρωσικός στρατός δεν κάνει διάκριση μεταξύ στρατιωτικών και πολιτικών στόχων, αλλά απλώς βομβαρδίζει τα πάντα» σχολίασε ο Ροντσχάιμερ σύμφωνα με το γερμανικό tabloid.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα