

Αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός εντός των ημερών εμφανίζεται πλέον ο εκπρόσωπος της ουκρανικής κυβέρνησης σε αυτές, κάνοντας λόγο για εποικοδομητική στάση της ρωσικής πλευράς.
Σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του ενόψει του τέταρτου γύρου συνομιλιών Ρωσία-Ουκρανίας, ο Μιχάιλο Ποντόλιακ ανέφερε ότι «η Ρωσία έχει ήδη ξεκινήσει να συνομιλεί εποικοδομητικά» και «νομίζω πως θα επιτύχουμε κάποια αποτελέσματα κυριολεκτικά μέσα στις επόμενες ημέρες».
Τα μηνύματα φαίνεται να είναι θετικά και από τη ρωσική πλευρά, σύμφωνα με πληροφορίες, την ώρα που οι στρατιωτικές επιχειρήσεις εισέρχονται στη 19ή τους ημέρα.
Οι συνομιλίες Μόσχας-Κιέβου επαναλαμβάνονται στις 10.30 το πρωί της Δευτέρας, σύμφωνα με τον Αντόν Γεραστσένκο, σύμβουλο του Ουκρανού υπουργού Εσωτερικών. Οι συνομιλίες αυτές θα είναι μέσω τηλεδιάσκεψης.
Παράλληλα τη Δευτέρα αναμένονται ξεχωριστές συνομιλίες ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα, με σκοπό της Ουάσιγκτον την αποτροπή αποστολής βοήθειας από το Πεκίνο προς τη Μόσχα.
Πηγές: BBC, CNN, Times Radio
Σχετικά Νέα
Ουκρανία: Αντίστροφη μέτρηση για την εκεχειρία
Οι ευρωπαϊκές χώρες προετοιμάζουν πρόσθετες κυρώσεις κατά της Ρωσίας εάν η κατάπαυση του πυρός.
Σε εξέλιξη η συνάντηση Μητσοτάκη-Μελόνι – Τι θα συζητηθεί
Σε εξέλιξη είναι κατ’ ιδίαν συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την Ιταλίδα πρωθυπουργό Τζόρτζια.
Tη διάλυσή του ανακοίνωσε το PKK
Σημαντικό βήμα προς μια «Τουρκία απαλλαγμένη από την τρομοκρατία», χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος.
Εμπρόθεσμη πληρωμή φόρων: Νέα κίνητρα και πλαίσιο για συνεπείς φορολογούμενους
Το πλαίσιο επιβράβευσης των συνεπών οφειλετών, που πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή στο επόμενο διάστημα,.