Ουγκάντα: Οι Aρχές ερευνούν τα θανατηφόρα τρόφιμα του ΟΗΕ

Ερευνάται η υπόθεση για τον θάνατο τριών ατόμων που προκάλεσε η κατανάλωση δημητριακών τροφίμων που διένειμε στην επαρχία Καραμότζα στη βορειοανατολική Ουγκάντα το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ (WFP).

Σύμφωνα με όσα καταγράφει το ΑΠΕ- ΜΠΕ, εκτός των θανόντων, άλλοι 262 αρρώστησαν. Οι περισσότεροι από αυτούς κατανάλωσαν εμπλουτισμένα δημητριακά και λίγη ώρα μετά παρουσίασαν συμπτώματα έντονης διάρροιας, ρινορραγίες καθώς και άλλα προβλήματα υγείας.Στα κυβερνητικά εργαστήρια έχουν σταλεί δείγματα για έλεγχο της τροφής που καταναλώθηκε, των ούρων αλλά και του αίματος των ασθενών.

Το WFP ανακοίνωσε το Σάββατο ότι έχει αναστείλει τη διανομή των εμπλουτισμένων δημητριακών σε όλη την Ουγκάντα. Στη σημερινή του ανακοίνωση το WFP επεσήμανε ότι περίπου 262 άνθρωποι δήλωσαν ότι ασθένησαν μετά την κατανάλωση αυτών των δημητριακών, με κάποιους εξ αυτών να παρουσιάζουν «διανοητική σύγχυση, εμετούς, πονοκεφάλους, υψηλό πυρετό και πόνο στο στομάχι».

Η υπηρεσία του ΟΗΕ πρόσθεσε ότι έχει ενημερωθεί «και για τους τρεις θανάτους» που καταγράφηκαν στις 16 Μαρτίου και ότι επιπλέον δείγματα από τα δημητριακά έχουν σταλεί στην Κένυα και τη Νότια Αφρική για έλεγχο. Στην Ουγκάντα ζει μεγάλος πληθυσμός προσφύγων, κυρίως από το Νότιο Σουδάν και τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.

Σχετικά Νέα