Ουάσινγκτον: Διαδηλωτές συρρέουν για να συμμετάσχουν σε πορεία υπέρ του Ισραήλ

Διαδηλωτές άρχισαν να συγκεντρώνονται σήμερα στην Ουάσινγκτον για να συμμετάσχουν στην «Πορεία για το Ισραήλ», ώστε να εκφράσουν, σύμφωνα με τους οργανωτές, την αλληλεγγύη τους στο Ισραήλ, στον πόλεμό του με τη Χαμάς και παράλληλα να καταγγείλουν τον αυξανόμενο αντισημιτισμό.

Οι δρόμοι έχουν αποκλειστεί γύρω από το κέντρο της ομοσπονδιακής πρωτεύουσας, καθώς πολλές χιλιάδες άνθρωποι συρρέουν στο πάρκο του Νάσιοναλ Μολ, πολλοί κρατώντας ισραηλινές και αμερικανικές σημαίες.

Στον ιστότοπο για την πορεία, που οργανώνεται από τις Εβραϊκές Ομοσπονδίες της Βόρειας Αμερικής και τη Σύνοδο των Προέδρων των Αμερικανών Εβραϊκών Οργανώσεων, αναφέρεται ότι μέλη κοινοτήτων από όλες τις ΗΠΑ θα συγκεντρωθούν στην Ουάσινγκτον «για να εκφράσουμε τη δέσμευσή μας στον σημαντικότερο σύμμαχο της Αμερικής στη Μέση Ανατολή, να καταδικάσουμε την αυξανόμενη τάση της αντισημιτικής βίας και παρενόχλησης και να ζητήσουμε να απελευθερωθούν αμέσως και με ασφάλεια όλοι οι όμηροι».

Στις 4 Νοεμβρίου είχε οργανωθεί άλλη μια διαδήλωση στην Ουάσινγκτον, στην οποία χιλιάδες άνθρωποι κάλεσαν την αμερικανική κυβέρνηση να ζητήσει να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.

 

Πηγή     ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα