Όρμπαν: Λέμε «ναι» στην ευρωπαϊκή ένταξη της Ουκρανίας και «όχι» σε περαιτέρω κυρώσεις επί της Ρωσίας

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός σε δηλώσεις του στο περιθώριο της Συνόδου κορυφής της ΕΕ τόνισε πως είναι υπέρ της ένταξης της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά δήλωσε ότι είναι αντίθετος στην επιβολή νέων κυρώσεων επί της Ρωσίας.

Αναλυτικά, ο Όρμπαν είπε πως «σήμερα το απόγευμα θα κάνουμε μια επισκόπηση της κατάστασης στην Ουκρανία και του πολέμου, και αύριο, νομίζω ότι θα συζητήσουμε την οικονομική κατάσταση στην Ευρώπη σε βάθος, κάτι που δεν είναι καθόλου εύκολο. Η Ευρώπη υποφέρει» είπε για να προσθέσει πως «υποφέρει από τον πληθωρισμό και την οικονομική κρίση από τον πόλεμο».

Εν συνεχεία, σημείωσε ότι «επιπλέον, όλο και περισσότερες ιδέες για κυρώσεις αναδύονται και υποβάλλονται. Και εκτός από τον πόλεμο, οι κυρώσεις είναι η αιτία οικονομικών προβλημάτων».

Καταλήγοντας, είπε πως «αυτό που χρειαζόμαστε τώρα δεν είναι νέες κυρώσεις, αλλά ειρήνη, γιατί το μόνο αντίδοτο στον πληθωρισμό του πολέμου είναι η ειρήνη. Λέμε ναι στην ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, λέμε ναι στην ειρήνη και λέμε όχι σε περαιτέρω κυρώσεις!»

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα