

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός σε δηλώσεις του στο περιθώριο της Συνόδου κορυφής της ΕΕ τόνισε πως είναι υπέρ της ένταξης της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά δήλωσε ότι είναι αντίθετος στην επιβολή νέων κυρώσεων επί της Ρωσίας.
Αναλυτικά, ο Όρμπαν είπε πως «σήμερα το απόγευμα θα κάνουμε μια επισκόπηση της κατάστασης στην Ουκρανία και του πολέμου, και αύριο, νομίζω ότι θα συζητήσουμε την οικονομική κατάσταση στην Ευρώπη σε βάθος, κάτι που δεν είναι καθόλου εύκολο. Η Ευρώπη υποφέρει» είπε για να προσθέσει πως «υποφέρει από τον πληθωρισμό και την οικονομική κρίση από τον πόλεμο».
Εν συνεχεία, σημείωσε ότι «επιπλέον, όλο και περισσότερες ιδέες για κυρώσεις αναδύονται και υποβάλλονται. Και εκτός από τον πόλεμο, οι κυρώσεις είναι η αιτία οικονομικών προβλημάτων».
Καταλήγοντας, είπε πως «αυτό που χρειαζόμαστε τώρα δεν είναι νέες κυρώσεις, αλλά ειρήνη, γιατί το μόνο αντίδοτο στον πληθωρισμό του πολέμου είναι η ειρήνη. Λέμε ναι στην ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, λέμε ναι στην ειρήνη και λέμε όχι σε περαιτέρω κυρώσεις!»
Σχετικά Νέα
Βενεζουέλα: Κατά 61% αυξήθηκαν τον Ιούνιο οι εξαγωγές πετρελαίου
Τα πρώτα φορτία αργού πετρελαίου που εστάλησαν στην Ευρώπη εδώ και δύο χρόνια συνέβαλαν.
Βρετανία: Παραιτήθηκαν οι υπουργοί Οικονομικών και Υγείας
Τις παραιτήσεις τους υπέβαλαν την Τρίτη οι υπουργοί Οικονομικών Ρίσι Σούνακ και Υγείας Σάτζιντ.
Μαριούπολη : – Οι κάτοικοι λαμβάνουν μόλις 5 λίτρα πόσιμου νερού την εβδομάδα
Στην κατεχόμενη από τα ρωσικά στρατεύματα πόλη της Μαριούπολης οι κάτοικοί της λαμβάνουν πέντε.
Προτροπή Σαρλ Μισέλ στα Σκόπια να αποδεχτούν την πρόταση της ΕΕ για συμφωνία με τη Βουλγαρία
O πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ κάλεσε σήμερα τη Βόρεια Μακεδονία να αδράξει.