

Σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα έκλεισε τελικά η αγορά στο Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς δεν κατόρθωσε να διατηρήσει τα ενδοσυνεδριακά της κέρδη και τα επίπεδα των 700 μονάδων στα οποία είχε βρεθεί. Οι επενδυτές προχώρησαν σε ήπιες ρευστοποιήσεις για κατοχύρωση μέρους των υψηλών χθεσινών κερδών, με την αγορά να επηρεάζεται και από την πτωτική πορεία των διεθνών αγορών.
O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 690,99 μονάδες, σημειώνοντας οριακή πτώση 0,05%. Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 700,99 μονάδες (+1,39%).
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 83,70 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 56.658.278 μετοχές.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 0,31%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,24%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Πειραιώς (+5,34%), της ΕΧΑΕ (+3,71%), της Aegean Airlines (+3,00%), της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (+2,52%), του ΟΛΠ (+2,20%) και της Viohalco (+1,94%). Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Εθνικής (-4,31%), του ΟΠΑΠ (-3,17%), της Alpha Bank (-2,36%), της Eurobank (-2,20%) και της Motor Oil (-1,96%).
Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+3,88%) και των Πρώτων Υλών (+1,59%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες της Υγείας 9-3,15%), των Ταξιδιών (-2,74%) και των Τραπεζών (-2,17%).
Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν η Alpha Bank και η Eurobank διακινώντας 18.351.362 και 11.276.950 μετοχές, αντιστοίχως.
Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν η Alpha Bank με 11,572 εκατ. ευρώ και ο ΟΤΕ με 9,230 εκατ. ευρώ.
Σχεδόν μοιράστηκαν οι κερδισμένες με τις χαμένες μετοχές. Ανοδικά κινήθηκαν 57 μετοχές, 56 πτωτικά και 18 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Αγροτικός Οίκος Σπύρου +10,81% και Audiovisual +8,46%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: ΑΝΕΚ (κ) -11,70% και Ευρωσύμβουλοι -8,33%.
Σχετικά Νέα
ΟΤΕ: Προσαρμοσμένα EBITDA (AL) 329,1 εκατ. ευρώ στο α’ τρίμηνο
Ενοποιημένα έσοδα της τάξης των €878,8 εκατ. κατέγραψε το α’ τρίμηνο του 2025 ο όμιλος.
Κατεβάζουν ταχύτητα οι ευρωαγορές -Οι Επενδυτές σε Αναμονή Μετά την Εμπορική «Ανακωχή» ΗΠΑ–Κίνας
Ασθενείς μεταβολές επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σήμερα, καθώς οι επενδυτές φαίνεται να τηρούν στάση.
Δώδεκα ερωταπαντήσεις για τον ΝΟΚ – Οι αλλαγές που προκύπτουν με τη νέα τροπολογία
Νομοθετική ρύθμιση με αντικείμενο την προσαρμογή των πολεοδομικών κινήτρων του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού (ν..
Optima bank: Δυναμική εκκίνηση στο 2025 με αύξηση κερδών κατά 19% και ισχυρή ανάπτυξη που ξεπερνά το 40%
Η Optima bank ανακοίνωσε σήμερα τα οικονομικά αποτελέσματα του 1ου τριμήνου του 2025, όπου.