Οριακές διακυμάνσεις για τις τιμές του πετρελαίου

Με οριακές μεταβολές ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Τρίτης το πετρέλαιο καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονται για τα στοιχεία που θα ανακοινώσει την Τετάρτη η αμερικανική Υπηρεσία Ενέργειας για την πορεία των αποθεμάτων στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε αμετάβλητο στα 78,26 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, αν και στα υψηλά της ημέρας είχε σκαρφαλώσει μέχρι τα 79,77 δολ.

Το Brent Ιανουαρίου έχασε 5 cents ή σχεδόν 0,1% στα 82,47 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures.

Τα στοιχεία που θα ανακοινώσει αύριο η αμερικανική υπηρεσία καλύπτουν τις δύο προηγούμενες εβδομάδες, με τους αναλυτές σε δημοσκόπηση της S&P Global Commodity Insights να βλέπουν αύξηση στα εμπορικά αποθέματα κατά συνολικά 4,5 εκατ. βαρέλια

Οι τιμές είχαν ενισχυθεί νωρίτερα αντλώντας ώθηση από τις ανοδικά αναθεωρημένες προβλέψεις της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας (International Energy Agency – IEA) για την πορεία της ζήτησης. Η IEA αναθεώρησε ανοδικά την πρόβλεψη της για την αύξηση της ζήτησης αυτό το έτος κατά 100.000 βαρέλια την ημέρα στα 2,4 εκατ. βαρέλια την ημέρα, κάτι που οδηγεί τη συνολική ζήτηση στα 102 εκατ. βαρέλια την ημέρα.

Ωστόσο, η IEA περιμένει τόσο η ζήτηση, όσο και η προσφορά, να μετριαστούν το επόμενο έτος, λόγω της επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομίας εν μέσω των υψηλών επιτοκίων.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα