Οριακές απώλειες στις ευρωαγορές μετά το νέο αδιέξοδο στις ΗΠΑ για το χρέος

Με οριακές απώλειες ξεκίνησαν τις σημερινές συναλλαγές οι ευρωαγορές καθώς επενδυτές και αναλυτές παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ Μπάιντεν και Ρεπουμπλικάνων για το αμερικανικό χρέος, που δείχνουν ότι οδηγούνται σε αδιέξοδο μια εβδομάδα πριν την 1η Ιουνίου.

Ο αμερικανός Δημοκρατικός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο αντιπολιτευόμενος Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι κατέβαλαν προσπάθεια χθες να δείξουν πως πιστεύουν ότι μπορεί να ξεπεραστεί η κρίση, υιοθέτησαν πιο συμφιλιωτικό τόνο, χωρίς μολαταύτα το τεράστιο χάσμα ανάμεσά τους να ξεπεραστεί, τουλάχιστον όχι ακόμη.

Σε αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 χάνει 0,29% στις 467,58 μονάδες με όλους τους κλάδους να κινούνται σε αρνητικό έδαφος. Τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφει ο ταξιδιωτικός κλάδος που χάνει 0,70%.

Στους επιμέρους εγχώριους δείκτες, ο γερμανικός DAX χάνει 0,15% στις 16.199 μονάδες και στη Γαλλία ο CAC υποχωρεί κατά 0,37%. Στη Βρετανία ο FTSE χάνει 0,21%.

Σε επίπεδο περιφερειακών οικονομιών, ο ισπανικός IBEX καταγράφει απώλειες 0,29% και στην Ιταλία ο MIB χάνει 0,27%.

Στο μεταξύ επενδυτές και αναλυτές αναμένουν τα στοιχεία για τον PMI στην Ευρωζώνη ώστε να αξιολογήσουν την κατάσταση των οικονομιών στην ευρύτερη περιοχή.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα