Οριακά κέρδη στη Wall Street με οδηγό τα μάκρο

Με οριακά κέρδη ολοκλήρωσαν τις σημερινές συναλλαγές οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street με τους επενδυτές να αξιολογούν μια σειρά από μακροοικονομικά στοιχεία που δημοσιεύτηκαν σήμερα και αφορούν στην κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας.

Είχαν προηγηθεί τα χθεσινά ενθαρρυντικά στοιχεία για τον πληθωρισμό χτες που έδωσαν ώθηση στους δείκτες και κατέγραψαν ισχυρά κέρδη.

Στο μεταξύ επενδυτές και αναλυτές παρακολουθούν τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις και συγκεκριμένα τις προσπάθειες στο Κογκρέσο για την αποφυγή ενός shutdown της κυβέρνησης.

Στη λήξη της συνεδρίασης, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 0,47% ή 163 μονάδες ολοκληρώνοντας τις συναλλαγές στις 34.991 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κατέγραψε οριακή άνοδο στις 14.103 μονάδες. O S&P 500 κέρδισε 0,16% στις 4.502 μονάδες.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για την τέταρτη ημέρα κερδών για τον Dow Jones.

Στα σημαντικά μάκρο της ημέρας, ελαφρώς μειωμένους όγκους παρουσίασαν οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο, εμφανίζοντας την επιβράδυνση της ζήτησης που αναζητά να δει η Fed έπειτα από μήνες ραγδαίας σύσφιξης νομισματικής πολιτικής, αν και η πτώση ήταν μικρότερη των εκτιμήσεων.

Ειδικότερα, οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 0,1% τον περασμένο μήνα έπειτα από αύξηση κατά 0,9% τον Σεπτέμβριο, ωστόσο δεν επιβεβαίωσαν την πρόβλεψη για μείωση κατά 0,3% βάσει της μέσης εκτίμησης των αναλυτών.

Την ίδια ώρα, κατρακύλησαν τον Οκτώβριο οι τιμές παραγωγού από τον προηγούμενο μήνα σε μια ενθαρρυντική εξέλιξη που δείχνει ότι μετριάζονται οι πληθωριστικές πιέσεις στην ευρύτερη οικονομία η οποία ακολουθεί τα καλύτερα των εκτιμήσεων στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες για τις τιμές καταναλωτή.

Στα εταιρικά νέα, άλμα 17,75% πραγματοποίησε η μετοχή της Target καθώς η εταιρεια ανακοίνωσε αύξηση κερδών για το γ’ τρίμηνο, με την εκπτωτική αλυσίδα να ξεπερνά τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οδηγώντας σε ράλι τις μετοχές της στις προσυνεδριακές συναλλαγές.

Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 28 Οκτωβρίου ανήλθαν σε 971 εκατ. δολ. ή 2,10 δολ. ανά μετοχή από 712 εκατ. δολ. ή 1,54 δολ. ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα