Οριακά κέρδη ο χρυσός

Με οριακά κέρδη ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Δευτέρας ο χρυσός με “φόντο” τα νέα ρεκόρ στη Wall Street μετά από ένα μπαράζ ισχυρών οικονομικών στοιχείων.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου πρόσθεσε μόλις 40 cents ή 0,02% και έκλεισε στα 1.728,80 δολ. ανά ουγγιά.

Οι δείκτες της Wall Street ξεκίνησαν με ισχυρά κέρδη την εβδομάδα, με τον Dow Jones και τον S&P 500 να σκαρφαλώνουν σε νέα ιστορικά υψηλά, μετά από δύο εκθέσεις που έδειξαν εκτόξευση της δραστηριότητας στον κλάδο των υπηρεσιών τον προηγούμενο μήνα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η IHS Markit, ο τελικός δείκτης PMI για την επιχειρηματική δραστηριότητα στις υπηρεσίες σκαρφάλωσε στις 60,4 μονάδες τον Μάρτιο από 59,8 μονάδες τον Φεβρουάριο, ξεπερνώντας την αρχική εκτίμηση στις 60,0 μονάδες. Ο ρυθμός της ανάπτυξης ήταν ο ταχύτερος από τον Ιούλιο του 2014.

Στην αντίστοιχη έρευνα του Institute for Supply Management (ISM) για τον κλάδο, ο μη μεταποιητικός δείκτης σκαρφάλωσε σε ιστορικό υψηλό στις 63,7 μονάδες από 55,3 μονάδες τον Φεβρουάριο. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters τοποθετούσαν τον δείκτη στις 59,0 τον Μάρτιο.

Την Παρασκευή, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τις νέες θέσεις εργασίας ξεπέρασαν με ευκολία τις προβλέψεις των αναλυτών. Ειδικότερα, η οικονομία πρόσθεσε 916.000 νέες θέσεις εργασίας τον Μάρτιο -ένα υψηλό επταμήνου- οδηγώντας τον δείκτη ανεργίας στο 6% από 6,2% τον προηγούμενο μήνα. Τα στοιχεία ξεπέρασαν με ευκολία τις προβλέψεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για 660.000 θέσεις εργασίας σε δημοσκόπηση του Reuters.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα